Facebook

MOURINHO TOTALNO PONIŽEN NA STAMFORDU: Chelsea napunio do vrha mrežu Manchestera (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

'Posebni' se u London vratio kao menadžer Manchester Uniteda i odmah dobio hladan tuš.

Jose Mourinho vratio se na Stamford Bridge, stadion na kojem je dva puta do sada bio domaćin, odnosno, mjesto na kojem je prije gotovo godinu dana dobio otkaz. ‘Posebni’ se u London vratio kao menadžer Manchester Uniteda i odmah dobio hladan tuš.

Igrači se nisu stigli ni posložiti na terenu, a Chelsea je već zabio. Diego Costa izveo je početni udarac, a nakon par sekundi lopta je stigla do Alonsa na krilo, on potom šalje loptu prema Pedru, obrana Uniteda se malo pogubila, a energični Španjolac zabio je za 1:0. Prošlo je tek 30 sekundi utakmice.

Manchester se brzo trgnuo, prijetio je Ibrahimović, ali lopta odlazi iznad prečeke. Hazard je bio također blizu u 14. minuti, no i njegov šut odlazi par centimetara od vrata.

Chelsea je u 21. minuti povećao prednost nakon kornera lopta se odbija do Cahilla koji u padu šalje loptu prema golu, a ona se odbija od Blinda i završava iza De Gee.

Chelsea je preuzeo kontrolu i polako su se počele redati sve opasnije šanse. Prijetili su Pedro, Matić i Hazard, ali lopta nije završila u mreži. Bilo je i s druge strane prilika, ali Curtois je bio raspoložen.

Domaćin je na poluvrijeme otišao s dobrom prednošću, a Mourinho je u nastavku uveo Matu umjesto Fellainija, a Pogbu je vratio na zadnjeg veznog. Chelsea je zabio već u 48. minuti, ali sudac Atkinson poništio je pogodak jer je Costa bio u zaleđu. Prgavi napadač čak se nije ni bunio.

United je bio nešto bolji u nastavku, ali u 62. minuti Hazard pokreće lijepu akciju s lijeve strane i u kombinaciji s Kanteom i Matićem prevario Smallinga i zabio za 3:o. Ubio je svaku šansu Manchesteru i postigao svoj četvrti ovosezonski gol.




Osam minuta kasnije novi katastrofalan kiks Manchestera, Kante se na centru našao sam s loptom i sjurio se poput brzog vlaka prema De Gei, ušao je u šesnaesterac i zaljuljao Smallinga lažnjakom, potom je lagano iskosa s desne strane zabio u suprotni kut za 4:0. Obrana gostiju bila je katastrofalna, a pogotovo Smalling. Do kraja je Chelsea lagano držao rezultat.

Spomenimo još kako je u ranijem susretu Manchester City odigrao 1:1 sa Southamptonom. Za goste je zabio Nathaniel Redmond u 27. minuti, a City je preko Iheanacha smanjio na 1:1. Mogao je City imati i veću prednost da sudac Clattenburg nije sudio nepostojeće zaleđe Sergiu Agueru.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.