mourinho wenger

Mourinho predstavljen na Old Traffordu, pa nasmijao novinare sa 2 savjeta koja mu je dao Ferguson

Autor: I.Knežević

Mourinho je odmah pokazao da nije izgubio svoju specijalnost, biti humorističan, puno se hvaliti, i napasti Arsenea Wengera!

Jose Mourinho danas je i službeno predstavljen kao novi menadžer Manchester Uniteda. Nekoć poznat i kao “special one” Portugalac je doveden na Old Trafford kako bi vratio klub na stare staze slave. Nakon osvajanja naslova prije dvije sezone sa Chelseajem, u prošloj je dobio otkaz zbog loših rezultata u klubu, no svoju britkost na jeziku nije izgubio.

“Gledajte, neki menadžeri u Premiershipu su zadnji put osvojili naslov prije 10 godina, a ja prije samo godinu dana. Ja da se moram ponovno dokazivati, pa šta onda ostali moraju ove godine. Ja se moram samo prisjetiti”, kazao je Mourinho, aludirajući prije svega na trenera Arsenala Wengera, s kojim ima dugu povijest prepucavanja.

“Želimo igrati agresivno i pobjeđivati. Ma zapravo želimo sve! Osvajati trofeje, pobjeđivati i igrati lijepo, želim dati priliku mlađim igračima, želimo navijačku podršku. Želim baš sve. U svojoj karijeri promovirao sam 49 igrača iz omladinskih akademija. Kad bih počeo nabrajati, shvatili biste kako je riječ o velikim nogometnim imenima”, nije se zaboravio nahvaliti Portugalac.

Mourinho je potvrdio kako iz Borussije sigurno dolazi Henrikh Mikhyitaryjan, a dodao je i kako odlazak Ryana Giggsa nije njegova krivnja.

Novinare je zanimalo i koje savjete mu je dao Alex Ferguson.

“Ponesi kišobran jer često zna kišiti na terenu, te ponesi boce vina, jer ćemo se družiti i slaviti”, kazao je Mourinho i nasmijao prisutne.

Autor: I.Knežević

ZADNJE VIJESTI