Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Modrima trebaju dva iznenađenja za status nositelja, ne dođe li do toga idu na opasne protivnike…

Autor: Bruno Herljević

Ždrijeb play-offa je u petak 5. kolovoza, ali Dinamo do sada odigranih susreta,, još uvijek nije nostielj, no, šansa i dalje postoji.

Modri su na poprilično ‘ziheraški’ način osigurali svoje mjestu u play-offu Lige prvaka, a samim time, ako ispadnu iz sljedećeg kola i mjesto u skupnoj fazi Europske lige. Ždrijeb play-offa je u petak 5. kolovoza, ali Dinamo nakon odigranih susreta u utorak 2. kolovoza, još uvijek nije nostielj, no, šansa i dalje postoji.

Čak sedam klubova ima veći koeficijent od Dinama, a Modrima trebaju tri iznenađenja kako bi se ugurali u toliko željeno mjesto nositelja. Nažalost, susreti odigrani u utorak iznjedrili su tek jedno iznenađenje, a to je ispadanje BATE Borisova od irskog Dundalka, Plzen i APOEL ipak su odradili dobar posao.

Šansa se tako prelila na srijedu i susrete Celtica, Salzburga, Legije i Olympiacosa, a dva od ta četiri kluba trebala bi ispasti kako bi Dinamo postao nositelj. Kada se malo bolje pogleda šanse i nisu tako loše. Celtic je odigrao u gostima 1:1 s neugodnom Astanom i sada ih čeka zanimljiva utakmica u Glasgowu, bolje nije prošao ni Olympiacos koji je odigrao 0:0 s Hapoelom kod kuće, a uzvrat bi mogao biti zanimljiv. Legia je svladala Trenčin u gostima 1:0, a na svom terenu će vjerojatno odigrati uvjerljivije. Najlakšu zadaću ima Salzburg koji igra kod kuće, a ima i 1:0 iz prvog susreta protiv albanskog Partizana.

No, u slučaju da svi odrade svoj posao, Modrima su potencijalni protivnici za sada sigurno Plzen i APOEL, potom, Olympiakos, Salzburg i Celtic, a ispadne li jedan od posljednje tri kluba, potencijalni protivnik je i Legia.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.