HINA/EPA/KATIA CHRISTODOULOU

MODRIĆ SE KLADIO PROTIV RONALDA I SADA JE U PROBLEMU! Cristiano suigrače ostavo u nevjerici

Autor: Bruno Herljević

Ne tako davno, prije nekoliko mjeseci, Cristiano Ronaldo proglašen je najboljim igračem svijeta, a paralelno s tim morao se suočavati s velikim kritikama na račun svoje igre. Pisalo se i govorilo kako je njegovo vrijeme prošlo, kako je s 33 godine na zalasku karijere i kako više nikada neće biti onaj stari.

Činilo se kako će ovo biti prva nakon osam sezona u Realu u kojoj Cristiano neće zabiti više od 30 golova. Kako je krenulo, kritičari su bili u pravu. Prvi prvenstveni gol zabio je u tek u osmom golu kod Getafea, a u prilog nije išla ni činjenica daje bio suspendiran prve četiri utakmice La Lige. Tada, kada su ga najviše kritizirali, Ronaldo se odlučio kladiti sa suigračima da će do kraja sezone biti najbolji strijelac lige.

“Tko se hoće kladiti”, pitao je Ronaldo, a okladu su prihvatili Sergio Ramos, Marcelo i Modrić. Da ne bi bilo zabune, riječ je o humanitarnoj okladi gdje pobjednik donira sve u dobrotvorne svrhe, tvrde to španjolski mediji. Oklada se tada činila ziheraškom. Ronaldo nije izgledao dobro, teško je zabijao, a nije ni Real općenito baš dobro igrao. Sve do kraja siječnja trojac koji se kladio protiv Ronalda mogao je likovati, Messi ga je uvjerljivo vodio na listi strijelaca, ali onda je sve krenulo u novom smjeru.

Ronaldo je u zadnjih devet utakmica zabio nevjerojatnih 18 pogodaka, a samo protiv Girone prošlog vikenda zabio je četiri komada. Time se približio Messiju na samo tri gola zaostatka. Cristiano je do sada već probio barijeru od 30 golova. U svim natjecanjima skupio je 37 golova u 35 utakmica i trenutno niti jedan igrač u Europi nije zabio više od njega.

Premda njegov Real više, realno, nema nikakve šanse uzeti naslov u Primeri, Liga prvaka je itekako u igri, a ne treba posebno naglašavati što znači imati raspoloženog Ronalda u momčadi, ma koliko neuvjerljivo ona igrala.

Eto što čovjek napravi zbog jedne oklade…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.