MODRIĆ IGRAČ TURNIRA: ‘Ne morate mu dati Zlatnu loptu – izmislite nagradu Don Luka Modrić’!

Autor: Bruno Herljević

Modriću je španjolska Marca odala počast na vrlo originalan način

Real Madrid obranio je naslov svjetskog klupskog prvaka pobjedom nad Gremiom i prvi je klub kojem je to uspjelo, a hrvatski reprezentativac Luka Modrić najbolji je igrač turnira.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Cristiano Ronaldo u 53. minuti iz slobodnog udarca, nakon što je nad njim napravljen prekršaj na 25 metara od vrata brazilske momčadi. Ronaldo je pronašao rupu u živom zidu Gremija i pogodio suprotni kut od onog koji je čuvao brazilski vratar Marcelo Grohe.

Jedan od najistaknutijih pojedinaca utakmice bio je i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji je odigrao svih 90 minuta finalnog dvoboja, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi za pričuvne igrače. Modriću je ovo 13. trofej s Realom, otkako je stigao u Madrid u ljeto 2012. godine.

Real je potpuno zasluženo stigao do trofeja, s obzirom na to da su Madriđani uputili 20 udaraca na vrata, od čega sedam u okvir, dok je Gremio imao samo jedan šut, a Realov vratar Keylor Navas ostao besposlen. Za Realova trenera Zinedinea Zidanea ovo je osmi trofej otkako je sjeo na klupu.

Premda se nije upisao u strijelce u proteklih 180 minuta, Luka Modrić je dirigirao madridskom momčadi i bio je najraspoloženiji igrač na travnjaku protiv Al Jazire i polufinalu te Gremia u finalu. Samim time je zasluženo najboljim na Svjetskom klupskom prvenstvu održanom u UAE-ima.

Modriću je španjolska Marca odala počast na vrlo originalan način. “Nikada mu neće dati Zlatnu loptu, ali moraju odati priznanje njegovom nogometu. Ne mora on dobiti Zlatnu loptu, dovoljno je da se u njegovu čast dijeli nagrada Don Luka Modrić”, piše madridski list o Modriću, a s njima se samo možemo složiti.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.