Mladi splitski arhitekti predstavili kamp Hajduka: 5 terena, hotel, uredi

Autor: I.K./Hina

Po njegovim riječima zamišljeni nogometni kamp bi trebao imati pet nogometnih terena, svlačionice i hotel, a postoji mogućnost da se sa poljudskog stadiona u kamp premjeste i klupski uredi, te bi mogao biti izgrađen u sljedećih četiri ili pet godina.

Skupina studenata splitskog fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije izradila je makete za gradnju  kampa nogometnog kluba Hajduk koji bi se prostirao na oko 10.000 metara četvornih površine u istočnom dijelu grada uz rijeku Žrnovicu na njezinom ušću u more, a koje su u četvrtak predstavljene u sjedištu Hajduka na Poljudu.

Izrada arhitektonskog rješenja pokrenuta je, kako je priopćeno iz Hajduka, nakon odluke Nadzornog odbora HNK Hajduk o kampu kao strateškom cilju tog kluba.

“Gradnja nogometnog kampa je kapitalni projekt,  naš najvažniji projekt u 21. stoljeću bez kojeg Hajduk ne može napredovati pošto su uvjeti u kojima sada radimo na Poljudu, gdje su samo dva pomoćna terena,  nedostatni,” rekao je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić.

Po njegovim riječima zamišljeni nogometni kamp bi trebao imati pet nogometnih terena, svlačionice i hotel, a postoji mogućnost da se sa poljudskog stadiona u kamp premjeste i klupski uredi, te bi mogao biti izgrađen u sljedećih četiri ili pet godina.

“Kamp je zamišljen kao mjesto svih aktivnosti nogometnog kluba Hajduk osim utakmica koje će se igrati na Poljudu,” objasnio je Brbić.

Na upit je li napravljena financijska projekcija za izgradnju kampa, Brbić je kazao da to još nije učinjeno ali se radi o milijunima eura.

“Hajduk je vrlo blizu zatvaranja svih svojih obveza iz prošlosti i sada krećemo u novi razvojni put i sve ono što se uprihoduje od prodaje igrača i na slične stvari bit će investirano u razvoj i jačanje kluba,” poručio je Brbić.




Brbić je više puta rekao kako lokacija za gradnju Hajdukova kampa još nije određena te da su makete koje su za tu namjenu izradili studenti arhitekture idejno rješenje i prvi korak, ali da će se o mjestu budućeg kampa razgovarati sljedećeg tjedna na sastanku u splitskoj Gradskoj upravi.

Profesor Ante Kuzmanić, koji je predvodio radionicu skupine studenata koja je izradila idejno rješenje budućeg Hajdukovog kampa, objasnio je kako je prostor uz rijeku Žrnovnicu na njenom ušću dovoljno velik da se na njemu može izraditi taj kamp.

Veliki dio tog prostora je u vlasništvu Hrvatskih voda, a oko 30 posto je gradski prostor.




“Oko 10 posto tog prosora bi bilo dovoljno za kamp nogometnog kluba Hajduk, a preostali dio, prema zamislima sudenata koji arhitektnoski razrađivali da prostor, mogao bi se iskoristiti za golf  teren i stambeno naselje dok bi se oko 40 posto iskoristilo za park tako da se sačuva zelena površina,” objasnio je Kuzmanić.

Autor:I.K./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.