MESSI PREDVODI BOJKOT U ARGENTINSKOJ REPREZENTACIJI: ‘Postalo je preosobno, previše je optužbi i nepoštivanja’

Autor:

"Odlučili smo. Nećemo više komunicirati s medijima, a dobro znate i zašto", započeo je Messi.

Najbolji nogometaš svijeta, Argentinac, Lionel Messi, naredio je ‘silenzio stampu’ svojim suigračima iz reprezentacije zbog optužbi na račun Ezequiela Lavezzija da je konzumirao drogu. Reprezentativci, njih 23, podržalo je Messijev prijedlog da više ne daju izjave tamošnjim medijima zbog toga što je radijski novinar Gabirel Anello na Twitteru objavio kako je Lavezzi pušio marihuanu na okupljanju reprezentacije.

Argentinski mediji ne prestaju s ‘pljuvanjem’ po svojim nogometašima otkako su počele kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Momčad jednostavno nije na razini, a tamošnji mediji su, valjda u nedostatku argumentiranih kritika, prešli granicu i počeli s prljavim optužbma. Messi i društvo prvo su im odgovorili na terenu pobjedom protiv Kolumbije i povratkom na mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije, a onda su odgovorili i na medijskoj konferenciji, vjerojatno posljednjoj u ovoj eri.

“Odlučili smo. Nećemo više komunicirati s medijima, a dobro znate i zašto”, započeo je Messi koji je stao ispred suigrača kao glasnogovornik. “Bilo je dosta optužbi, dosta nepoštovanja. Optužbe protiv Lavezzija su veoma ozbiljne. Znamo da većina vas ne igra na prljavu kartu nepoštovanja. Možete nas kritizirati kad gubimo i dobivamo, ali ovo je već zadiranje u privatne živote. Ako tome sada ne stanemo na kraj, nikada to nećemo zaustaviti”, odlučno je govorio Messi.

Novinar Anello objavio je na Twitteru kako je Lavezzi izostavljen s popisa jer je noć prije pušio marihuanu u kampu, a Lavezzi je najavio tužbu zbog lažnih tvrdnji.

Autor: