messi sud

MESSI DOBIO KAZNU OD 21. mjeseca zatvora, ali ipak neće iza rešetaka…

Autor: I.Knežević

Messi se tijekom suđenja branio kako nije znao što potpisuje, jer nije niti pročitao ugovor, no od 2015. sudovi u Španjolskoj su donijeli uredbu kojom sportaši ne mogu dobiti imunitet i ako nisu upoznate s financijama.

Nogometna zvijezda Lionel Messi osuđen je na 21 mjesec zatvora zbog utaje poreza, objavili su španjolski mediji. On i njegov otac osuđeni su za utaju 4,1 milijuna eura u razdoblju od 2007. do 2009. godine. No, s obzirom da prema španjolskom zakonu kazne do 2 godine zatvora se mogu odraditi uvjetno, Messi i njegov otac Jorge ipak neće iza rešetaka.

Osim uvjetne kazne, Messijevi će morati platiti i visoke novčane iznose za kaznu jer su novac prebacivali na račune u Belizeu i Urugvaju. Sud je Messiju naredio plaćanje novčane kazne od 2,2 milijuna eura, dok će njegov otac morati platiti 1,5 milijuna eura. Sud ih je osudio prema tri točke optužnice za utaju poreza.

Messi se tijekom suđenja branio kako nije znao što potpisuje, jer nije niti pročitao ugovor, no od 2015. sudovi u Španjolskoj su donijeli uredbu kojom sportaši ne mogu dobiti imunitet i ako nisu upoznati s financijama.

Autor: I.Knežević

ZADNJE VIJESTI