Meksikanci ‘opalili pljusku’ Donaldu Trumpu: SAD izgubio golom u posljednjim minutama (VIDEO)

Autor:

Spomenimo još samo kako je za SAD cijeli susret odradio branič meksičkog porijekla Omar Gonzalez.

Nogometaši Meksika svladali su SAD i uzeli vrijedna tri boda u posljednjem krugu kvalifiakcija za prolazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Meksikanci su slavili s 2:1, a pobjedonosni pogodak pao je u 89. minuti.

Bila je to utakmica od velikog značaja posebice zbog politike novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa prema susjednom Meksiku. Naime, Trump je izjavio kako će izgraditi zid na granici s Meksikom kako bi spriječio ulazak ilegalnih imigranata u zemlju, a povrh svega kazao je kako bi upravo Meksikanci financirali izgranju barijere.

Ova pobjeda svojevrsna je pljuska Donaldu Trumpu, a Meksikanci su, iako je utakmica bila neizvjesna do kraja, ipak bili bolja momčad na terenu. Poveli su golom Layuna u 20. minuti susreta, a Amerikanci su odgovrili početkom drugog dijela preko Bobbyja Wooda.

Pobjedu je Meksikancima donio kapetan Rafael Marquez i to u 89. minuti. Slavilo se kao da sutra ne postoji!

Spomenimo još samo kako je za SAD cijeli susret odradio branič meksičkog porijekla Omar Gonzalez.

U preostalim susretima, Kostarika je golovima Bonalosa u 65. i Matarrita u 92. minuti slavila protiv Trinidada i Tobaga s 2:0. Nakon pete faze kvalifikacija Kostarika, Meksiko i Panama drže mjesta koja vode izravno na Svjetsko prvenstvo, a SAD je na četvrtom mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije i to samo zahvaljujući boljoj gol razlici ispred Trinidada i Tobaga i Hondurasa.

Autor: