MATEO KOVAČIĆ OSVOJIO ŠPANJOLSKU: ‘Real Madrid je otkrio Kroosvačića’!

Autor:

Nakon što su Zidaneovu momčad pokosile ozljede među kojima su stradali i Toni Kroos i Casemiro, francuski strateg povjerio je sredinu terena hrvatskom tandemu Modrić-Kovačić.

Danas je lijepo biti Mateo Kovačić. Hrvatski reprezentativac posljednje vrijeme igra fantastično za svoj Real Madrid, ali je utakmicom protiv Sportinga iz Lisabona u Ligi prvaka oduševio čitavu Španjolsku koja mu dan kasnije piše hvalospjeve.

Nakon što su Zidaneovu momčad pokosile ozljede među kojima su stradali i Toni Kroos i Casemiro, francuski strateg povjerio je sredinu terena hrvatskom tandemu Modrić-Kovačić. To se pokazalo fenomenalnim rješenjem jer baš ta dvojica veznjaka nose čitavu igru Reala, a to se ponajviše vidjelu u utakmici sa Sportingom. Modrić je pokrenuo akciju za prvi gol Reala, a Kovačić je zaslužan za isključenje Joaa Pereiere nakon što je teatralnim padom isprovocirao crveni karton u 64. minuti. To znači da je osigurao pola sata igre s igračem više, a to se pak pokazalo itekako korisnim jer je Real kasnije slavio s 2:1.

Već drugoga dana španjolski mediji u nebesa dižu baš Matea Kovačića.

“Madrid je otkrio ‘Kroosvačića’. Hrvat je nogometaš koji nezaustavljivo raste iz susreta u susrt i zajedno s kumom Modrićem usmjerio je Real prema pobjedama u zadnje dvije utakmice”, piše Marca.

“Izostanak Kroosa i Casemira donio je Zidaneu probleme, ali sada je tu Kovačić koji stalno podiže razinu svoje igre na sredini, u obrani i u napadu”, nastavlja se dalje u tekstu.

Renomirani list As napominje kako su Kovačića ponovo došli gledati predstavnici Milana.  ‘Milan nije zaboravio na Matea Kovačića. Sinoć su njihovi predstavnici (sportki direktori Marco Fassone i Massimiliano Marbelli) bili na stadionu Jose Alvalade i gledali su hrvatskog veznjaka. Hrvat je čudesno zaigrao pod Zinedineom Zidaneom i sada je još zanimljiviji projekt…Mlad je i ima mjesta za napredak”, zaključuju.

Autor: