Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Marko Rog: ‘Nisam znao da u Europi zabijam samo u gostima’

Autor: Bruno Herljević

Brz je, prodoran, kreće se fantastično kroz sredinu, kada treba i 'leti' po cijelom terenu, a može i zabiti...

Zasigurno prvo ime Dinama ove sezone, nakon odlaska Marka Pjace naravno, jest Marko Rog. Može se reći kako je zvjezdani status pripao baš njemu, a on ga maksimalno dobro koristi. Brz je, prodoran, kreće se fantastično kroz sredinu, a kada treba i ‘leti’ po cijelom terenu. Dinamo je u njemu dobio fantastičnog ‘all-roundera’, a on napokon može uživati status miljenika trenera i publike. Osim što je neumorna radilica, Rog je pokazao kako može zabijati i to udarcima izvana. Zabio je u finalu Kupa protiv Slavena, pa potom protiv Lokomotive u zadnjem kolu prošle sezone, a sada i protiv Tbilisija iz slobodnjaka (uz malu pomoć živog zida). Sve su to bili sjajni udarci iz daljine, a Rog tvrdi kako će od sada malo više pucati.

“Bilo je i sreće u golu protiv Tbilisija. Svi mi kažu da više moram pucati iz daljine. Od trenera pa do prijatelja, svi mi to trube. Valjda ću nakon nekoliko ovih golova početi više pucati”, kazao je Marko Rog, prenosi 24sata.

Premda se o njemu do sada uglavnom govorilo u kontekstu transfera, Rog misli kako će ipak ostati u Dinamu, no cijena od 15 milijuna eura je postavljena i svaki čas netko može pokucati na vrata Maksimirske 128.

“Mislim da će Dinamo moći na mene računati u play-offu. Već sam nekoliko puta igrao svoju posljednju utakmicu u Dinamu. Lijepo je čuti i znati da vas žele neki klubovi, ali doista se time ne zamaram”, kazao je Rog.

Zanimljiva je činjenica da Rog u europskim natjecanjima zabija samo u gostima. Zabio je protiv Tbilisija, prije toga u Vardaru za 2:1, a lani je zabio dva, jedan Foli Esch, a drugi Moldeu.

“Nisam znao da u Europi zabijam samo u gostima. A ništa, onda je vrijeme da zabijem i jedan važan europski gol u Maksimiru. Baš u četvrtom pretkolu”, kaže Marko Rog.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.