FACEBOOK: INTERNAZIONALE

Marcelo Brozović postaje sve veći hit: Propala zanimljiva razmjena s Chelseajem, a već stiže nova ponuda

Autor: Bruno Herljević

Inter je ovoga ljeta doveo igrače u vrijednosti većoj od 85 milijuna eura, a prodao tek u vrijednosti deset milijuna eura. Jasno je kako će Platinijev Financijski fair-play sjesti na račun Intera ako uskoro ne obave vrlo skup odlazni transfer.

Posljednjih dana prijelaznog roka vijesti oko transfera zaista se mijenjaju iz sata u sat, još jučer Marcelo Brozović bio je na korak od prelaska u Chelsea, stvar je već bila gotova, a onda novi obrat. Ponuda je odbijena i pokrenuti su novi pregovori.

Priču oko Brozovića valja staviti u kontekst. Novi menadžer Intera, Frank de Boer, volio bi izgraditi osovinu u veznoj liniji koja bi doista mogla preporoditi Inter. Čini li bi ju Brozović, Joao Mario i Ever Banega, ali problemi su se javili na drugom planu, onom financijskom. Inter je ovoga ljeta doveo igrače u vrijednosti većoj od 85 milijuna eura, a prodao tek u vrijednosti deset milijuna eura. Jasno je kako će Platinijev Financijski fair-play sjesti na račun Intera ako uskoro ne obave vrlo skup odlazni transfer.

Brozović je taj koji bi trebao spasiti Inter kazne, ali nikako da se postigne dogovor koji bi zadovoljio sve tri strane, onu Interovu, onu Brozovićevu i onu kluba koji ga kupuje. De Boer bi vjerojatno bio najsretniji da ga ne mora prodati, ali što se mora, mora se. Prvi na popisu klubova koji žele Marcela je Chelsea i s njima Inter, prema pisanjima talijanskih medija, dogovara detalje prelaska. Pri prvom pokušaju dovođenja u transfer je bio uključen i Cesc Fabregas kojeg se menadžer Chelseaja želi riješiti, ali njega pak ne želi de Boer jer više voli mlađe igrače. Stoga, taj, jučerašnji, dogovor pada u vodu, a Chelsea navodno sprema novu ponudu i to već danas.

Ipak, u cijeloj priči je i dalje Juvenstus, odnosno, drugi klub koji ima Brozovića na svom popisu želja. Njima pak financije ne predstavljaju velik problem, ali opet Interu nije cilj prodati odličnog igrača glavnom konkurentu. Na koncu realna je opcija samo Chelsea, osim ako se treći klub ne pridruži licitaciji, a onda stvari postaju itekako vruće jer prijelazni rok završava sutra…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.