Photo: Igor Soban/PIXSELL

Maradona stigao u Zagreb! Protutnjao aerodromom, a Argentinici baš nisu oduševljeni njegovim dolaskom (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Maradonu je u zagrebačkoj zračnoj luci sinoć oko 23 sata dočekalo nešto novinara, fotografa i obožavatelja, a zanimljivo je kako Argentinci baš i nisu presretni time što je 'Mali zeleni' stigao u Zagreb.

Legendarni Argentinski nogometaš, Diego Armando Maradona, sletio je u Zagreb. Maradona će u Zagrebu pratiti finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine koje počinje u petak (danas) u 14 sati kada nastupa Marin Čilić protiv Federica Delbonisa.

Maradonu je u zagrebačkoj zračnoj luci sinoć oko 23 sata dočekalo nešto novinara, fotografa i obožavatelja, a zanimljivo je kako Argentinci baš i nisu presretni time što je ‘Mali zeleni’ stigao u Zagreb jer smatraju kako time svu pažnju odvuče na sebe, odnosno, da mediji tada više prate njega nego tenisku reprezentaciju. Naime, Maradona je veliko obožavatelj tenisa i aregentinske teniske reprezentacije i često prati mečeve i vodi navijanja s tribina.

Ipak, to na neki način može i koristiti tenisačima na kojima je veliki pritisak jer je Hrvatska favorit u finalu Davis Cupa. No, prema pisanjima argentinskih medija, ne zamjeraju mu samo to što stalno odvlači pažnju na sebe već i to što podržava ‘silenzio stampu’ argentinskih nogometaša. Podsjetimo, Messi i društvo su nedavno poručili kako više neće razgovarati s medijima jer su optužili njihovog suigrača iz reprezentacije, Lavezzija, da je pušio marihuanu u prostorijama reprezentacijskog kampa. Maradona je podržao tu odluku i kao što se imalo prilike vidjeti po dolasku u Zagreb nije razgovarao s novinarima.

S druge strane argentinskim tenisačima je drago što će Maradona voditi navijanje i što ih je došao podržati.

“Maradona je referencija u sportu za ljude, za čitav svijet. Lijepo je što će doći ovdje i što voli tenis”, kazao je tenisač Leonardo Mayer nakon jučerašnjeg treninga. “Neki bi rekli da vas on nikada ne bi došao gledati, ali eto, on ipak prati nas”, izjavio je Del Potro.

Spomenimo kako ovo neće biti prvi puta da Maradona vodi navijanje protiv Hrvatske. Isto je učinio i na četvrtfinalu Davis Cupa 2002. godine u Argentini kada su domaćini slavili s 3:2. Nadamo se samo da u Zagrebu neće donijeti sreću Argentincima, ali poznato je kako će imati s kime navijati jer se očekuje oko dvije tisuće argentinskih navijača.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.