Maradona posjetio delegaciju HNS-a, a nećete vjerovati čiji su mu dres poklonili! (FOTO)

Autor: B.H.

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza sačinjavali su: izbornik Ante Čačić, izvršni direktor Damir Vrbanović te viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić.

Legendarni argentinski nogometaš, Diego Maradona stigao je u hrvatsku prijestolnicu kako bi popratio finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, a pritom se sastao s delegacijom Hrvatskog nogometnog saveza koju su sačinjavali, izbornik Ante Čačić, izvršni direktor Damir Vrbanović te viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić.

Izbornik Čačić tom je prigodom uručio Maradoni dres hrvatske reprezentacije s imenom Davora Šukera, najvećeg hrvatskog nogometnog ‘branda’, predsjednika HNS-a i najboljeg strijelca Vatrenih u povijesti, s kojim je Argentinac igrao u španjolskoj Sevilli. Šuker nije počastio Maradonu svojom prisutnošću zbog službenog puta, ali Čačić je uputio par riječi zahvale Maradoni. “Posebno bih se zahvalio Maradoni na lijepim riječima o hrvatskoj reprezentaciji tijekom Europskog prvenstva u Francuskoj”, kazao je Čačić.

FOTO: HNS
FOTO: HNS

Maradona je rado govorio o svojim danima provedenim sa Šukerom u Sevilli.  “Puno ga pozdravite, danas ga volim jednako kao i tih zajedničkih dana u Sevilli”, veli Maradona.

Maradoni je izvršni direktor Vrbanović darovao i sliku s prijateljske utakmice Hrvatske i Argentine u Zagrebu 1994. godine, kada je argentinski nogometaš zaigrao na maksimirskom stadionu.

Svoju je karijeru počeo u Argentinos Juniorsima i Boca Juniorsima, a po dolasku u Europu nastupao je za Barcelonu, Napoli i Sevillu. Potom se vratio u domovinu i nosio dresove Newell’s Old Boysa i Boce Juniorsa. Sa svojom je reprezentacijom osvojio naslov prvaka svijeta 1986. godine.

Autor: B.H.