Maradona obožava Luku Modrića, podržava Zvonu Bobana i žestoko kritizira nogometnu mafiju!

Autor: Bruno Herljević

Maradona je na upit, tko je najbolji igrač Real Madrida nakon Cristiana Ronalda, bez truke razmišljanja izrekao ime kapetana hrvatske nogometne reprezentacije.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, argentinski fantazist, Diego Maradona, dao je veliki intervju za španjolski list Marcu, a u njemu je komentirao i hrvatskog reprezentativca, Luku Modrića.

Maradona je na upit, tko je najbolji igrač Real Madrida nakon Cristiana Ronalda, bez truke razmišljanja izrekao ime kapetana hrvatske nogometne reprezentacije. “Modrić! On je vrhunski igrač. Mali je, idealan je za držanje lopte u posjedu. Igra u oba smjera, u napadu i u obrani, odličan je dodavač, jedinstven je ima karakter”, pričao je tako Maradona o Modriću.

Maradona već neko vrijeme ne sudjeluje u nogometu, posljednji trenerski angažman imao je 2012. godine, a otkrio je zašto ne želi nikoga trenirati od tada. “Volio bih biti trener, ali u nogometu danas ima toliko mafije da ne želim prihvatiti bilo koji posao. Postoje mnogi menadžeri koji će vam, ako im dovoljno platite, srediti posao u gotovo bilo kojem klubu svijeta”, tvrdi Maradona koji smatra da su promijene u FIFA-i odlična stvar.

“Razgovarao sam s Bobanom, Trezeguetom, Hugom Sanchezom i drugima. Svi imaju istu želju, a to je boriti se za nogomet te izbaciti korupciju i mafiju iz njega”, kaže Maradona.

Upitan je Maradona i o trenutno najvećem nogometnom rivalstvu, onom između Messija i C. Ronalda. Tko je prema njegovu sudu bolji?

“To je teško za usporediti. Njih dvojica su superiorni u odnosu na ostale igrače svijeta. Cristiano me konstantno oduševljava jer daje cijelog sebe u svakoj utakmici, a Leo je jednostavno fenomen. Rekao sam prije i dosadno mi je ponavljati, ali on ne mora biti prvak svijeta s Argentinom da bi ga se smatralo najvećim”, kaže Maradona i napominje kako se magičnom dvojcu polako približava i Neymar.

“Nije to više utrka sa samo dva ‘konja’. Obožavam gledati Neymara kako igra. Dobije 200 udaraca na utakmici, ali i dalje maksimalno agresivno napada obranu”, veli Diego.




Naravno, bilo je riječi i o najboljem obrambenom igraču, a tu se ističe još jedno rivalstvo Reala i Barcelone, ono između Piquea i Sergija Ramosa. Maradona je prednost ipak dao stoperu Barcelone. “Pique je razina iznad Sergija Ramosa. Stoper Real Madrida ima karakter, ali radi previše barbarskih prekršaja. Pique zna igrati s loptom u nogama. Sviđaju mi se obojica, ali Pique je bolji”, tvrdi Maradona.

Dotaknuo se Maradona i trenutno glavne trenerske zvijezde Premiershipa, Pepa Guardiole. Maradona je još jednom naglasio kako Pep nije osmislio tiki-taku, kao što to većina mlađih generacija misli, već da je to davnih dana izmislio Johan Cruyff. “Španjolska liga je jako zanimljiva, igra se lijepi nogomet od noge do noge. Tiki-taka. Sviđa mi se, ali moram reći da nju nije uveo Guardiola nego Johan Cruyff”, kaže Argentinac.

Na koncu komentirao je i podbačaj Argentine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Messi je izostao zbog ozljede, a Argentina je izgubila kod kuće od Paragvaja. “Argentina je prije imala veliki broj kvalitetnih igrača. Ponajboljih na svijetu. No, sada imamo problem. Iskreno me jako brine što će biti kada Messi ode u mirovinu”, završio je Maradona.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.