Tom Flathers

Manchester City oteo plijen Barceloni, PSG jedva svladao Basel, Atletico se dugo mučio s Rostovom!

Autor: Andrija Kačić-Karlin/Bruno Herljević

Za City je dva gola dao Gundogan, jedan De Bruyne, a za Barcelonu Messi...

U lijepoj utakmici skupine C Manchester City je pobijedio Barcelonu 3-1 (1-1). Posve zasluženo Guardiolina momčad je slavila, a napose je bila impresivna igra Cityja u drugome poluvremenu…

Atraktivne su bile već prve minute, obje momčad nisu se libile napadački krenuti. Ipak, u početnim minutama Barcelona je ostavljala bolji dojam. Ali, City je prvi bio blizu, nakon što je pao Sterling u kaznenom prostoru gosta publika je bila uvjerena da će sudac dosuditi jedanaesterac, nije dosudio.

U 22. minuti Barcelona je povela, i to iz sjajne akcije. Neymar je ostao usamljen ne desnom krilu, fino je proigrao Messija koji u takvim situacijama jednostavno ne zna pogriješiti.

Sad je City krenuo iz sve snage po izjednačenje. I nije prošlo puno vremena do njega. U 39. minute Barcelona se predugo poigravala s loptom, dokopao se lopte Aguerom, sjajno proigrao Sterlinga koji je nesebično dodao Gundoganu u povoljnijoj situaciji, bilo je to 1-1.

U prvim sekundama nastavka veliku, sjajnu šansu je imao Sterling, no štopao je nespretno loptu u idealnoj situaciju i prigoda je otišla u nepovrat.

Agilnost Guarduoline momčadi isplatila se u 50. minuti, efektan pogodak iz slobodnog udarca s nekih dvadesetak metara zabio je u vratarev kut De Bruyne.

Tada je utakmica još više živnula, počele su se redati šanse na obje strane, a Barcelonin Gomes pogodio je i vratnicu.




Ipak, City je i dalje djelovao bolje i u 74. minuti čak je i povisio prednost na 3-1, brzi napad domaćina završio je ubačajem Navasa u sredinu gdje se nekoliko igrača sudarilo, lopta je stigla do usamljenog Gundogana koji ju je zakucao pod vratnicu.

Barcelona je stisla iz sve snage ne bi li opet zakuhala utakmicu, no bezuspješno. Bila je to velika večer Manchester Cityja!

U drugom susretu skupine C Borussia M. remizirala je sa Celticom kod kuće, 1:1. Poveli su domaćini u 32. minuti preko Stindla, ali zvijezda Celtica, Moussa Dembele poravnao je u 76. minuti.




U skupini A Basel je kod kuće zamalo iznenadio PSG, završilo je 2:1 za Parižane. Švicarski prvak primio je pogodak krajem prvoga poluvremena, odnosno, u 43. minuti, a za Parižane je zabio Blaise Matuidi na asistenciju Meuniera. Ipak, u nastavku Basel dolazi do izjednačenja, u 76. minuti Luca Zuffi zabija na asistenciju Taulanta Xhake. Taman kada se mislilo kako će završiti bez pobjednika, Meunier je uspio zabiti u 90. minuti.

U drugoj utakmici Arsenal je nadigrao Ludogorec s 3:2 na gostovanju u Bugraskoj. Nije krenulo baš najbolje za Topnike, Cafu je zabio za 1:0 već u 12. minuti, a Keseru je podigao na 2:0 samo tri minute kasnije. Granit Xhaka smanjuje na 2:1 u 20. minuti, a do poluvremena Arsenal uspjeva izjednačiti preko Girouda. U nastavku nije bilo pogodaka sve do 87. minute kada zabija Ozil.

U skupini B Bešitkaš i Napoli su odigrali neriješeno, 1:1. Momčad naših reprezentativaca Strinića i Roga držala se dobro do 78. minute susreta kada je Quaresma zabio za tursku momčad. Stvar je spasio Marek Hamšik pogotkom u 82. minuti. Strinić i Rog nisu konkurirali za ogled.

Benfica je kod kuće slavila protiv Dinama iz Kijeva.U tvrdoj utakmici portugalska momčad izvukla je pobjedu od 1:0. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Eduardo Salvio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Cijeli susret odigrao je i Domagoj Vida za svoj Kijev.

U skupini D Bayern je slavio na gostovanju u Eindhovenu s 2:1. Mrežu Bavaraca načeo je Santiago Arias u 14. minuti, ali Lewandowski dozvoljava slavlje samo do 34. minute kada zabija za 1:1. Konačnih 2:1 postavlja isti igrač u 74. minuti na asistenciju Alabe.

U drugom ogledu Atletico Madrid pobijedio je teškom mukom Rostov na svom Vicente Calderonu. Najbolji igrač madridske momčadi i Antoine Griezmann zabio je u 28. minuti susreta, ali vodstvo je trajalo tek dvije minute kada Sardar Azmoun zabija na asistenciju Poloza. Dugo, čak i predugo se Atletico mučio s ruskom momčadi, ali na scenu opet stupa sjajni Francuz. Debelo u sudačkoj nadoknadi drugog dijela Griezmann uspjeva zabiti za 2:1. Spomenimo kako je Šime Vrsaljko odigrao cijeli susret za Atletico.

Autor:Andrija Kačić-Karlin/Bruno Herljević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.