18.04.2018.,Osijek - Zdravko Mamic na nastavku sudjenja na Zupanijskom sudu za izvlacenje novca iz Dinama. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

MAMIĆA NAŽIVCIRALA NOVA ODLUKA SUDA: ‘Pitao sam suce i USKOK spavaju li skupa’

Autor: Bruno Herljević

U srijedu je nastavljeno suđenje na osječkom Županijskom sudu Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru “Dinama” Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru zbog optužbi da su nogometni klub Dinamo, izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12.2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Zdravko Mamić je zajedno s ostalim okrivljenicima iznosio svoju obranu, a na ročištu u srijedu, sudac Darko Krušlin, zadao je USKOK-u rok do 15 dana da se očituje na nove dokazne prijedloge.

Završna riječ suca očekuje se sredinom svibnja, a rasprava se nastavlja 14., 15. i 16. svibnja. Mamić je zbog toga malo protestirao, predbacio je kako se pokušava pripremiti teren za izmjenu optužnice na samom kraju suđenja, a to bi na koncu značilo kako će se suđenje opet prolongirati.

“Ostali smo u Osijeku i morao sam platiti 25 tisuća kuna račun za spavanje i boravak ovdje zbog devet minuta suđenja. Morali smo jesti i spavati negdje. Zoran je doputovao iz Azije, u ponedjeljak je igrao utakmicu azijske Lige prvaka zbog devet minuta… Već dvije godine gledam kako državni odvjetnici piju kave sa sucima i ulaze i izlaze iz njihovih soba. Pitao sam ih jutros spavaju li skupa. Suci kada vide ljude iz državnog odvjetništva, klecaju”, izjavio je Mamić nakon rasprave.

MAMIĆ IZNIO OBRANU! ‘Kako sam pokrao Dinamo? Doveo sam izbjeglice iz Zenice i Obrovca i na njima zaradio’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.