Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

MAMIĆA ĆE IPAK IZRUČITI HRVATSKOJ?! Sud u BiH donio neočekivanu odluku

Autor: HINA/B.H.

Sud Bosne i Hercegovine ponovo će odlučivati o zahtjevu Hrvatske za izručenje Zdravka Mamića jer je prihvaćena žalba Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na prvostupanjsku odluku kojom je taj zahtjev odbijen prošlog tjedna, objavio je u subotu sarajevski “Dnevni avaz”.

O Mamićevu eventualnom izručenju Hrvatskoj odlučivat će izvanraspravno vijeće Suda BiH nakon što je kao utemeljena prihvaćena tužiteljska žalba zbog činjenice da je odluku u tom predmetu sama donijela sutkinja Tatjana Kosović, a ne sudsko vijeće.

Nakon pravomoćne odluke Sud BiH o njoj će izvjestiti Ministarstvo pravosuđa s obzirom na činjenicu da konačnu odluku o tome hoće li Mamić biti izručen donosi ministar Josip Grubeša.

Županijski sud u Osijeku za Mamićem je raspisao međunarodnu tjeralicu pošto je pobjegao iz Hrvatske uoči izricanja prvostupanjske presude kojom je osuđen na šet i pol godina zatvora.

Mamić je u međuvremenu ishodio bosanskohercegovačke dokumente i pozvao se na državljanstvo te zemlje kao zapreku izručenju što je Sud BiH i potvrdio 15. lipnja, dan pošto je po zahtjevu iz Hrvatske Mamić priveden i saslušan.

Mamićev bosanskohercegovački odvjetnik Zdravko Rajić drži da ni novi postupak neće promijeniti prvobitnu odluku jer su činjenice nepromijenjene.

“Mislim da, u biti, od toga nema ništa, jer je ovdje sve jasno”, izjavio Rajić.




Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.