Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

MALO BAKLJI I PUNO VRIJEĐANJA: Pirotehnike skoro pa nije bilo, ali zato su Mamić i HNS dobili novu ‘porciju’ uvreda!

Autor:

Na tribinama je u 17. kolu Prve HNL uglavnom izostala pirotehnika, ali zato uvrede spram Saveza i Zdravka Mamića nisu.

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 17. kola MAXtv Prve HNL, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja. Na tribinama je u 17. kolu Prve HNL uglavnom izostala pirotehnika, ali zato uvrede spram Saveza i Zdravka Mamića nisu.

HNK Rijeka – NK Cibalia 2:0

Utakmica 17. kola Max tv HNL-a između Rijeke i Cibalie odigrana je 26.11.2016. u 17 sati na stadionu Rujevica u Rijeci pred 4000 gledatelja od kojih oko 1000 pripadnika Armade. Veliki dio utakmice je prošao u fer i korektnom sportskom navijanju. Od neprimjerenih pojava treba istaknuti 45. minutu kada se vikalo „HNS pederi, nogomet ste sjebali!“ te paljenje dviju baklji na istočnoj tribini u 58. minuti i jedne u 63.

NK Osijek – GNK Dinamo 0:2

Utakmica 17. kola Max tv HNL-a između Osijeka i Dinama odigrana je 27.11.2016. u 15 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku pred 2.500 gledatelja od kojih oko 300 pripadnika BBB  i oko 200 pripadnika Kohorte.

Od neprimjerenih pojava zabilježeno je vikanje „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ u 13., 19. i 88. minuti sa sjeverne tribine na kojemu su se nalazili navijači Dinama, Bad Blue Boysi. Također viču „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“ u 41. minuti.

U nekoliko navrata zabilježeno je provociranje suparničkih navijača, pa tako Kohorta u 44. minuti viče „Gazi, gazi purgera“ i u 90. minuti pjevaju „oooo, jebem te Dinamo“. Bad blue boysi u 88. minuti uzvraćaju sa „Osječke pičke“.

Jedna baklja zapaljena je od strane BBB-a na sjevernoj tribini u 65. minuti, te dvije od strane Kohorte u 75. minuti na istočnoj tribini.

HNK Hajduk- NK Inter Zaprešić 2 : 0

Utakmica 17. kola Max tv HNL-a odigrana u Splitu, 27.studenoga 2016. u 17.00 sati, na stadionu Poljud pred oko 6.500 gledatelja. Održana u posebnoj atmosferi budući da je odlukom disciplinskog suca Hrvatskoga nogometnog saveza bio zatvoren sjeverni dio tribina. Oko 1500 pripadnika Torcide smjestio se na jugozapadnom dijelu stadiona.

Pred kraj prvog poluvremena Torcida višekratno skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ te, „ Jebo vas Mamić“. Nakon određenog vremena pozivaju i ostatak zapadne tribine pa dolazi do skandiranja dozivanjem dijelova gledališta „ HNS pederi, nogomet ste sjebali“, isto takvo skandiranje ponavlja se u 86. minuti.

Autor:

VEZANE VIJESTI