Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

MALA FINANCIJSKA INJEKCIJA ILI? Dinamo kupio kapetana RNK Splita pa ga poslao u Lokomotivu

Autor:

Zanimljiva situacija na relaciji Dinama i RNK Splita.

Dinamo je, narodski rečeno, ubio dvije, čak možda i tri, muhe jednim udarcem. Naime, Modri su kupili 22-godišnjeg braniča, RNK Splita, Antu Majstorovića i ekspersno ga poslali na posudbu u svoju filijalu, Lokomotivu. Nije tajna kako je Split u ogromnim financijskim problemima i kako navodno već pola godine kasni s isplatom plaća, stoga, ovo se može protumačiti kao lijepa gesta Dinama koji je iskrcao, minimalno 750 tisuća eura koliko mladić vrijedi prema Transfermarktu.

Ovo je već drugi transfer na relaciji Dinamo-Split ovoga ljeta jer je na Maksimir već došao sjajni vratar Danijel Zagorac koji je također posuđen Lokomotivi. Spomenimo i kako je prošloga ljeta Dinamo doveo Roga za rekordnih pet milijuna eura. Rog je na svu sreću odmah završio u prvoj momčadi, ali dvojac kupljen ovoga ljeta Dinamovu prvu momčad vjerojatno neće ni vidjeti. No, Dinamo je tako olakšao Split za dvojicu ponajboljih igrača i samim time dao veću šansu sebi u utakmicama protiv splitske momčadi. Isto tako Lokomotiva je još jednom ojačana bez da je potrošila i jedne kune za igrača, a Split će morati rješenja tražiti u svojim redovima u kojima je sve manje kvalitetnih igrača.

U nekom smislu Dinamo je pomogao ‘ranjenom’ Splitu, ali im je istovremeno i odmogao jer će klub teško ostvariti dobar rezultat sa sadašnjim rosterom igrača, no, novac je ipak važniji u ovome trenutku, kako igraču, tako i osiromašenom klubu.

Spomenimo ipak kako je riječ o vrlo zahvalnom igraču koji je za Split upisao 44 nastupa i dogurao do statusa kapetana.

Autor:

ZADNJE VIJESTI