island

MAJKA SVIH SENZACIJA NA EURU: Island preokretom izbacio favorizirane Engleze!

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Urnebesan je bio početak ove utakmice, nećemo pretjerati ako kažemo da je to na Euru bila dosad najzanimljivija utakmica u svom uvodu.

Svjedočili smo možda najvećoj senzaciji u povijesti europskih nogometnih prvenstva. Island je u dvoboju osmine finale pobijedio Englesku s 2-1 (2-1). Island koji broji 300 tisuća stanovnika i koji nema profesionalnu  nogometnu ligu nadvisio je veliku Englesku s 50 milijuna stanovnika i s četiri profesionalne nogometne lige. Island će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.

Urnebesan je bio početak ove utakmice, nećemo pretjerati ako kažemo da je to na Euru bila dosad najzanimljivija utakmica u svom uvodu.

Nije prošlo ni četiri minute, jedan engleski napad izbacio je u šansu Sterlinga koji se našao pred islandskim vratarom  Halldorssonom koji ga je srušio. Kazneni udarc izveo je precizno Rooney, bilo je to 1-0 za Englesku i svi su vjerovali da će engleska nogometna krstrica lagno zaobići vulkanski nogometni otok, Island.

Nije, naime, prošlo ni dvije minute a Island je izjednačio. Jedno dobro nabacivanje Arnason je glavom proslijedio do Sigurdssona koji se našam sam ispred iznenađenog Harta i pogodio.

Nisu se gledatelji smirili još zbog silnih šokova, kad evo Islanda u još jednom dobrom napadu i šokira tridesetak tisuća engleskih navijača još jednom.

Dakle, u 18. minuti zbunjeni engleski nogometaši još jednom su gadno pogriješili u obrani. Jon Dadi Bodvarsson tukao je s vrha kaznenog prostora, vratar Hart loptu je dotakao, no samo ju je usporio na putu do mreže.

Islandski preokret izgledo je senzcionalno. Englezi su sad zapeli iz sve snage, no osim dalekometnih udaraca nisu ništa drug napravili do odlaska na odmor.

Nastavak je Englezima donio nove more, Sigurdsson je iz neposredne blizine tukao škaricama  lopta  je pogodila vratara Hart u rame.

Zbunjenost Engleza dugo je trajala, momčad trenera Hodgsona nikako nije uspijevala pripraviti opasnu akciju. Opasniji su bili izleti Islanda prema engleskim vratima.

Englezi nisu zabili, a slavlje Islanđana valjalo je vidjeti!

Autor: Andrija Kačić-Karlin

ZADNJE VIJESTI