Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

MA KAKVA LOGIKA I KAKVI KRITERIJI: Izborniče, što točno Rog, Ćorić i Vargić rade u reprezentaciji, a postoje bolja rješenja?

Autor:

Spomenuti trojac prema svim Čačićevim kriterijima ne bi trebao nastupati za reprezentaciju, a to itekako dolazi do izražaja jer postoje igrači koji bi zaista mogli donijeti nešto reprezentaciji, a nisu dobili poziv.

Poznat je popis reprezentativaca za kvalifikacijski ogled s Islandom i prijateljski ogled sa Sjevernom Irskom. Izbornik Čačić izabrao je 22 igrača i pritom iznenadio uvrštavanjem ozlijeđenog Luke Modrića i poštedom koju je dao pokajniku/povratnku Dejanu Lovrenu. Isto tako s popisa je izostavljen Ivan Strinić, a uvršten je Marin Leovac. Ipak, popis je iznenađujuć, odnosno, nelogičan prema još jednom Čačićevom kriteriju kojeg ponosno ističe od prvog dana svog mandata.

Naime, na popisu su i dalje treći vratar Ivan Vargić, Marko Rog i Ante Ćorić, iako prema njegovu kriteriju ne bi trebali biti jer ne igraju u kontinuitetu za svoj klub. Vargić za Lazio nije upisao niti jedan nastup i također je treći vratar rimskog kluba, prvi je Marchetti, drugi je Strakosha, a tek onda Vargić. Potom je tu Marko Rog koji je posljednju natjecateljsku utakmicu igrao za Dinamo još tamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a kako stvari stoje nije niti blizu prve momčadi Napolija. Na koncu tu je i Ante Ćorić, playmaker Dinama koji svoj kreativan staž brusi uglavnom s klupe i tek je nedavno počeo hvatati kakvu takvu formu. Sve u svemu, prema Čačićevu kriteriju, to je također nedovoljno za reprezentaciju.

E sada, ne bi se toliko bunili da za njih nema zamjena, ali ima i to kakvih. Vargića bi, eto, mogao zamijeniti mladi Josip Posavec, prvi vratar Palerma koji je do sada skupio 12 nastupa za sicilijansku momčad i jedan je od najboljih vratara talijanske lige prema obranama. Isto tako tu se mogao naći Dominik Livaković, prvi vratar Dinama koji oduševljava obranama.

Možemo se usput dotaknuti još jednog Dinamovca koji ne zaslužuje biti u reprezentaciji, a to je Josip Pivarić. Isitna, Pivarić je zahvalan igrač, ali je u strašno lošoj formi, ali opet razumijemo da je ovdje jer treba netko biti na lijevom beku. To znači kako bi Leovac trebao biti u prvoj momčadi, što i zaslužuje jer igra dobro u svom PAOK-u, no, vidjet ćemo kome će Čačić dati prednost. Ipak, ne možemo se oteti dojmu da je Čačić izbacio Strinića koji je kvalitetniji igrač od Pivarića i ipak je nešto sitno igrao u Napoliju za razliku od Roga i Vargića.

Nadalje, umjesto Roga, Čačić je sasvim opravdano mogao pozvati trenutno najboljeg igrača HNL-a, Franka Andrijaševića. Veznjak Rijeke igra u životnoj formi, zabija, asistira i uživa puno povjerenje Matjaža Keka i glavni je igrač prve momčadi HNL-a. Isto tako moglo se naći mjesta za Pašalića koji se oporavio od ozljede i polako nalazi mjesta u prvoj momčadi Milana. Opet i to je bolja opcija od Roga.

Što se tiče Ćorića, on je diskutabilan jer je ponešto igrao, ali puno oscilira i jedno vrijeme nije igrao zbog loše forme. No, mladić se polako vraća u formu i sve češće je u prvoj momčadi, ali što to vrijedi kad ni Dinamu ne ide baš najbolje, a on se ne pokazuje kao igrač koji nosi prevagu.

Bilo kako bilo, spomenuti trojac prema svim Čačićevim kriterijima ne bi trebao nastupati za reprezentaciju, a to itekako dolazi do izražaja jer postoje igrači koji bi zaista mogli donijeti nešto reprezentaciji, a nisu dobili poziv.

Autor:

ZADNJE VIJESTI