Stu Forster

Lukaku se vratio sa stilom: Hat-trickom uništio Sunderland u jedanaest minuta! (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Spomenimo kako je time Lukaku prekinuo predugačak golgeterski post koji je trajao još od ožujka prošle sezone.

Everton je u 4. kolu Premiershipa svladao Sunderland na gostovanju s 3:0. Glavna zvijezda utakmice bio je belgijski napadač iz redova Evertona, Romelu Lukaku, koji je zabio klasični hat-trick, odnosno tri gola za redom. No, moćni ‘target man’ Evertona učinio je to u svega 11 minuta.

Načeo je Sunderland u 60. minuti sjajnim golom glavom nakon odličnog centaršuta s desne strane. Slična situacija odvila se i u 68. minuti kada je s lijeve strane na peterac doletio centaršut, a Lukaku je glavom opet pospremio loptu u mrežu. Konačnih 3:0 i kompletirani hat-trick postavlja u 71. minuti kada prima loptu u noge na kojih 30-ak metara od gola u liniji s obrambenim igračima, te na koncu izbija sam pred vratara kojeg hladnokrvno svladava.

Spomenimo kako je time Lukaku prekinuo predugačak golgeterski post koji je trajao još od ožujka prošle sezone. Strateg Ronald Koeman izjednačio je ovom pobjedom najbolji Evertonov start u Premiershipu još od 1994. godine s tri pobjede i jednim remijem. Isto tako, Everton je po prvi puta nakoj 1919. godine započeo sezonu s dvije gostujuće pobijede.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.