Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

LUDILO NA TRIBINAMA: Navijači nastavljaju bitku, na sjeveru osvanula nova poruka Mamiću (FOTO)

Autor:

Skandirale su se uobičajene pjesme poput 'Volim te, Dinamo', stihovi himne 'Dinamo ja volim', a obračuna između frakcija na tribinama nije bilo, iako se dosta nagađalo o tome.

Dinamo je teško nastradao u drugom kolu Lige prvaka na Maksimiru od Juventusa. Talijanski prvak slavio je s visokih 4:0, a Dinamo je bio nadasve nekonkurentan, neuvjerljiv i siromašan. No, ‘ranjavanje’ nije bilo tako neočekivano, ali zato se s nestrpljenjem očekivao rasplet događaja na tribinama. Malo tko je pretpostavljao kako će povratak BBB-a na tribine proći u mirnom tonu, nereda je bilo i prije utakmice, ali prema ‘dogovoru’ BBB-a i uprave nereda nije smjelo biti na tribinama.

Nije ih na svu sreću ni bilo, a nije bilo ni pogrdnih transparenta, osim tek koje majice ili male platnene krpe s prekriženom Mamićevom glavom. Skandirale su se uobičajene pjesme poput ‘Volim te, Dinamo’, stihovi himne ‘Dinamo ja volim’, a obračuna između frakcija na tribinama nije bilo, iako se dosta nagađalo o tome. No, krajem prvoga dijela povela se pjesma, ‘Mamiću znaj svemu je kraj’ i osvanuo je natpis, ‘Postoji barem 280 milijuna razloga zašto hoćemo izbore u Dinamu’, potom su uslijedili povici, ‘Hoćemo izbore’ i ‘Doći će i taj dan’. BBB je barem u nečemu odlučio biti ustrajan…

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Premda se govorilo o tome kako se više neće praviti incidenti zbog kojih bi klub mogao biti kažnjen, u jednom dijelu utakmice poletjele su baklje i to s juga gdje su smješteni talijani, a potom su odgovorili i Boysi. Nije to bila značajna bakljada niti je vrijedna pretjeranog spomena. Utakmica nije bila prekinuta, a spiker je izdao upozorenje navijačima da prestanu. Sve u svemu, bilo je lijepo vidjeti popunjen Maksimir, iako nije bio popunjen do kraja, ali nekako se osjetilo da to nije više onaj isti žar kao što je bio nekad ili smo možda već zaboravili kako je to izgledalo prije šest, sedam, osam godina… No, vjerojatno treba vratiti kondiciju, stoga, vjerujemo kako će na derbiju s Hajdukom atmosfera biti još žešća!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Autor: