KRVAVI NAPAD U SEVILLI: Zloglasni andaluški huligani nožem izboli navijača Juventusa (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Scenarij je gotovo uvijek isti, huligani skupine Biris Norte ciljno napadaju manje skupine gostujućih navijača koji večeraju ili piju u nekom od gradskih kafića.

Noć uoči utakmice Seville i Juventusa, andauški huligani napali su u Sevilli manju skupinu navijača Juventusa koji su večerali u jednom restoranu, javljaju španjolski mediji. Ova praksa već se ustalila uoči domaćih utakmica Seville. Scenarij je gotovo uvijek isti, huligani skupine Biris Norte ciljno napadaju manje skupine gostujućih navijača koji večeraju ili piju u nekom od gradskih kafića.

Proteklih godina ovi napadi sve više dolaze do izražaja jer okršaji obično završe krvavo, što je bio slučaj i sa ovime. As prenosi kako je u napadu seviljskih huligana ozljeđeno troje navijača, a od toga je jedan teško ranjen. Riječ je o navijaču Juventusa koji je izboden nožem i kojemu je pomoć pružena na licu mjesta po dolasku Hitne pomoći.

Upravo zbog ovakvog napada seviljski huligani postali su strah i trepet za svakoga tko dođe na gostovanje, a samim time su i jedni od najopasnijih u Španjolskoj.

Podsjetimo, huliganski ekscesi već su se dva puta događali u ove sezone u Sevilli, prilikom gostovanja Dinamovih i Lyonovih navijača. BBB-ovci su imali manji incident koji su izazvale zaraćene frakcije unutar same navijačke skupine, a španjolski mediji tvrdili su kako je bilo i sukoba sa domaćim navijačima, a navijači Lyona sukobili su se s policijom.

Isto tako, incident se dogodio na početku sezone Lige prvaka kada je Juventus gostovao u Zagrebu. Tada su BBB-ovci napali talijanske navijače na Borongaju, ali u tom trenutku bilo je više navijača Juventusa pa su se BBB-ovci razbježali.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.