KRITIČNA SITUACIJA ZA BILIĆA: Nastavi li West Ham ovako brzo gubiti igrače, ništa od uspješne sezone

Autor: Bruno Herljević

Slavenu Biliću nikako da se poslože sve kockice.

Pred Slavena Bilića stavljen je težak zadatak, vlasnici Čekičara jasno su poručili kako žele napasti vrh Premiershipa, ali West Ham je još daleko od respektabilne momčadi za tako visok cilj. Bilić je uspio dovesti nekoliko kvalitetnih igrača poput Feghoulija, Torea, Nordtveita i otkupio je ugovor Lanzinija, ali problem napada još nije riješen. Neefikasnost i nepouzdanost napadača je jedna od većih boljka West Hama, a nedavne priče o dolasku Carlosa Bacce iz Milana naglo su utihnule.

No, ima Bilić sada i većih briga od ojačavanja napada, a to su ozljede. Naime, već u startu izgubio je Manuela Lanzinija koji je ozlijedio koljeno na okupljanju argentinske olimpijske reprezentacije, ozljeđen je i prvi vratar Adrian, a sada je stigla najgora moguća vijest. Ozlijedio se lijevi bek Aaron Cresswell i to na čak četiri mjeseca. U subotnjoj pripremnoj utakmici protiv Karlsruhera ozlijedio je ligamente koljena. Iako se prvo činilo kako je ozljeda blaža, na kraju se ispostavilo kako će Cresswell možda morati i na operaciju.

Cresswell je bio jedan od temelja obrane prošle sezone, odigrao je u visokom ritmu 37 utakmica, ali još je gora situacija ta što Bilić nema zamjenu za njega. Imaju čak šest stopera i dva desna beka, ali tek jednog na lijevoj strani, a to je Cresswell. Što će Bilić sada? Dovesti zamjenu ili potražiti u B momčadi privremeno rješenje ili će se pak odlučiti na novu formaciju? Vidjet ćemo u narednim tjednima, ali sigurno je kako će mu obrana biti siromašnija, a problem će se morati riješiti što prije.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.