Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Kranjčar se već pomirio s prodajom Roga i Ćorića: ‘Bit ćemo slabiji i to vam je tako. Nadam se da neće otići’

Autor:

Kranjčar je nagovijestio kako će odmarati neke igrače u HNL-u i smatra kako će Dinamo biti nositelj u play-offu.

Dinamo se nakon uspješnih utakmice u kvalifikacijama Lige prvaka polako priprema za treće pretkolo HNL-a. U petak u 20 sati ugostit će neugodni Slaven Belupo pokušati nastaviti pobjednički niz iz europskog natjecanja. Uoči utakmice govorio je trener Dinama, Zlatko Kranjčar, koji je najavio dosta promjena u sastavu.

“Sastav ćemo morati mijenjati, ali očekujem od pričuvnih igrača da će se nametnuti. Neće biti Soudanija kojeg moramo malo odmoriti, a Machado još nije spreman. Uvest ćemo možda Schifu i malo odmoriti Sigalija, a odmor su zaslužili i Pivarić i Stojanović. Ipak, formaciju još neću mijenjati, ali od nje nisam odustato. I dalje razmišljam o tome, ali nije još vrijeme za eksperimente”, kaže Kranjčar.

Bilo je dosta pritužbi oko slabijih zdanja kapetana Antolića, no, Kranjčar ne misli tako. “Antolić je jako bitan igrač i dosta radi za momča. To da ne igra dobro to je vaša procjena, ja tako ne mislim. Razmišljam čak o tome da ga odmorim protiv Slavena jer nam je važan igrač kao i Machado”, kazao je trener Modrih.

Tko će na koncu igrati? “Šitum i Lešković imaju pravo nastupa, ali nisu još spremni u potpunosti. Karimi dobro radi na treninzima, ali papiri mu još nisu gotovi. Jonas je potvrdio, kvalitetan je u defenzivi, jednostavan u pasu i daje neku čvrstoću veznoj liniji”, veli Kranjčar.

Što je pak s napadačima, hoće li Henriquez dobiti priliku? “Sutra ćemo dati Henriquezu priliku da se malo razbudi. Problem je taj kod napadača što su usamljeni jer su nam krila postavljena široko, no, računamo da će nam playmaker (nap.a. Ćorić) od velike koristi”, komentira Cico.

Potom je Cico malo zagazio u pretjerani optimizam. Govorio je o šansama Dinama da u play-off fazu uđe kao nositelj. “Prema koeficijentima bi trebali biti nositelji u play-offu, pa evo, samo smo mi i Shakhtar pobijedili s dva razlike, a to mora značiti da nešto vrijedimo”, zaključuje Kranjčar.

Neizostavno je bilo govoriti i o mogućim transferima, Rog i Ćorić jedine su preostale velike zvijezde kluba i već su dugo pod povećalom brojnih renomiranih klubova. “Rog je zanimljiv klubovima, a nastavi li Ćorić igrati kao što je do sada igrao netko će sigurno doći po njega. Dođe li do toga bit ćemo znatno slabiji, ali to vam je tako. Nadam se da ih nećemo prodati”, završava Kranjčar.

Autor:

ZADNJE VIJESTI