Photo: Robert Anic/PIXSELL
Photo: Robert Anic/PIXSELL

KRANJČAR SE PREDOMISLIO: Ipak ide promjena sustava, ali sada Dinamo izgleda znatno bolje!

Autor:

Cico je ipak odlučio riskirati, ali ne onako drastično kao što se ranije najavljivalo.

Stvari su postale poprilično konfuzne, Kranjčar je još prošloga tjedna nagovijestio kako će Dinamo u novoj sezoni igrati u sustavu 3-4-1-2 i kako će taj sustav forsirati koliko je to moguće. Prvi eksperiment s novim sustavom trebao se provesti već protiv Tbilisija u trećem pretkolu Lige prvaka, ali na koncu je Cico, dan uoči utakmice, odustao od eksperimenta jer ipak ne želi riskirati u tako važnoj utakmici. Prvo je najavio kako će se igrati po starom sustavu, da bi na kraju i od toga odustao.

Kranjčar je navodno ipak spreman na jedan mali rizik i blagu promjenu sustava, naime, protiv Tbilisija krenut će u formaciji 4-2-1-3. Ovo je zapravo vrlo ofenzivna formacija, što znači kako će Kranjčar zaista ići po visoku pobjedu i osiguravanje prolaza već u prvoj utakmici.

Osim nove, iznenadne, promjene sustava, još valja spomenuti kako se u momčad vjerojatno vraćaju Eduardo na vrata i Pivarić na lijevi bok. U napadu će pak umjesto Hodžića zaigrati Henriquez, dok će mu društvo u napadu praviti Soudani i Marko Rog. Iza trolista će se nalaziti Ćorić kojemu je pripala uloga ‘playmakera’, a njemu će leđa čuvati Antolić i Machado. Stojanović će čuvati desnu stranu, a stoperski par su Sigali i Schifo.

Razlika između starog sustava i ovog novog i nisu pretjerano velike, osim što će krilni igrači imati manje defenzivnih zadaća, odnosno, stajat će malo više nego inače i sudjelovati aktivnije u napadu. Za ovakvu, manje radikalnu, ali ofenzivnu promjenu, zaista se ne mogu naći zamjerke.

Autor:

ZADNJE VIJESTI