Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kranjčar samouvjereno: ‘Salzburg će krenuti defenzivno, a mi ćemo biti goropadni i kvalitetni’

Autor: Bruno Herljević

Rezultat je za sada na strani Salzburga koji je na gostovanju na Maksimiru rezultatom 1:1 osigurao gol u gostima.

Nogometaši Dinama otputovali su u Salzburg gdje će u srijedu u 20 i 45 igrati uzvratnu utakmicu play-offa Lige prvaka. Najvažnija je to utakmica za Modre ove sezone u kojoj će se odlučiti hoće li Dinamo igrati Ligu prvaka ili tek Europsku ligu. Rezultat je za sada na strani Salzburga koji je na gostovanju na Maksimiru rezultatom 1:1 osigurao gol u gostima. No, jedan gol Dinamo vraća u prednost, stoga će biti zanimljivo vidjeti što je trener Kranjčar pripremio za sutrašnji ogled.

Desni bek Petar Stojanović optimističan je uoči ogleda, ali svjestan je težine protivnika.

“Pred nama je najbitnija utakmica u sezoni i želja nam je igrati Ligu prvaka. Nadam se da ćemo to ostvariti i naravno da ćemo dati sve od sebe. Idemo dati gol Salzburgu, trebamo odigrati najbolju utakmicu do sada. Znamo da će biti teško, ali znamo svoje kvalitete i mislim da možemo to ostvariti”, rekao je Petar Stojanović.

Pivarić se polako ‘ufurava’ u treninge i sve je bliže dobroj formi. “Sigurno očekujem najbolje i naš prolaz u Ligu prvaka. Vidjeli smo da smo ravnopravni u prvoj utakmici, mislim da smo bili bolji i to idemo dokazati. Nadam se rezultatski dobroj utakmici za nas i vjerujem da idemo u Ligu prvaka. Uhvatio sam kontinuitet treninga, dobro se osjećam i nadam se najboljem. Dat ćemo sve od sebe sutra protiv Salzburga”, kazao je Pivarić.

Na koncu, trener, Cico Kranjčar kazao je kako će se potruditi da Dinamo izgleda kvalitetno i goropadno.

“Nakon ova dva dana treninga i povratka ozlijeđenih igrača, svi su spremni. Rezultat je ohrabrujuć i daje nam nadu da napravimo iskorak u uzvratu. Svi razmišljamo samo o Ligi prvaka, a o Europskoj ligi možemo razmišljati tek nakon što napravimo sve za Ligu prvaka. Ako ne uđemo, to može biti sportski neuspjeh ili nesreća, ali nikako tragedija. Ulazimo s velikom nadom i uvjerenjem da možemo ostvariti dobar rezultat i ući u skupinu najljepšeg natjecanja. Sigurno ćemo sve napraviti da se i psihološki pripremimo, da izgledamo kvalitetno, dobro i goropadno”, veli Kranjčar.

Brige oko sastava nema, svi su zdravi, a jedino je pitanje hoće li Kranjčar opet rotirati pola momčadi i što će napraviti s taktikom. “Svi su igrači zdravi, imamo slatke brige i iskoristit ću današnji dan da razmislim o konačnoj odluci o sastavu. Taktiku ćemo napraviti s organiziranim napadom i zatvaranjem igre u sistemu kad nemamo loptu u posjedu. Očekujem da će Salzburg krenuti oprezno, čak možda i defanzivno kao u Zagrebu, a mi ćemo imati prednost da kroz posjed lopte, dobar pas i protok dubinske lopte dođemo do situacije i prilike za Soudanija, Roga i Fernandesa”, završava.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.