Foto: Robert Anic/PIXSELL

Kranjčar i službeno potvrdio: ‘Rog i Eduardo odlaze, tržište je ipak prejako’

Autor: Bruno Herljević

Previše špekulacija nastalo je oko odlaska Marka Roga iz Dinama, a sve do sada nije bilo službene potvrde.

Dinamo u srijedu u 20 i 45 igra najvažniju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone. U uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka protiv Salzburga, Modri će odlučivati o svojoj sudbini, odnosno, hoće li na jesen igrati Ligu prvaka ili Europsku ligu. Rezultat prve utakmice ne ide na ruku Dinamu, završilo je 1:1 na Maksimiru, ali nije sve tako sivo, Modrima treba tek jedan gol da okrenu sve u svoju korist. Kako smo imali prilike vidjeti, Salzburg nije niti sjena onoj momčadi koja je prije dvije godine izbacila Dinamo, ali Kranjčar je uspio izvući tek bod.

Od uzvratne utakmice očekuje se više, a ima se i razloga očekivati. Kranjčar na raspolaganju ima sve igrače, samo je važno kako će ih posložiti, tko će na koncu igrati i koju će taktiku primijeniti.

“Normalno da smo odmah nakon utakmice u Zagrebu razmišljanjima bili u uzvratu. Prvobitno smo razmišljali o tome kako oporaviti ozlijeđene igrače, imali smo tjedan dana za to i dali smo im dva kvalitetna treninga za taktičku pripremu. Došli smo napraviti dobar rezultat za mjesto u Ligi prvaka,” rekao je Zlatko Kranjčar na medijskoj konferenciji.

“Znamo da neće biti lagano, ali spremni smo za uzvrat. Protivnik će biti jako motiviran, ali bit ćemo i mi. Želimo drugi put zaredom ući u Ligu prvaka i gledamo samo u tom smjeru. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti do utakmice tako da od prve minute uđemo u takvu igru kroz koju ćemo tražiti priliku za gol. Idemo u utakmicu s velikom vjerom i nadom da ćemo ostvariti prolaz. Naravno, poštujemo protivnika jer imaju kvalitetu i dobre rezultate. Šanse su 50-50”, tvrdi Kranjčar.

“Kao trener imam veliko samopouzdanje i vjeru jer sam upoznao svoje igrače, znam njihove kvalitete i znam da su spremni. Imaju objektivnu samouvjerenost jer mi vjerujemo u te svoje kvalitete. Znamo da će protivnik htjeti iskoristiti rezultat iz Zagreba, ali mi kao profesionalci imamo potpuno pravo doći ovdje nakon remija i vjerovati u sebe. I mi, kao naši protivnici, želimo biti u grupnoj fazi Lige prvaka”, veli Kranjčar.

Dinamu bi trebalo biti još lakše jer u uzvratu ne bi trebao igrati napadač Soriano, prva zvijezda Salzburga.

“Soriano je zvijezda i vođa ekipe, dugo igra ovdje i ima karizmu. Sigurno da će to biti problem domaćinu. Za nas je to dobra vijest, iako treba čekati utakmicu, ali igrač koji će ući sigurno će se truditi da pokaže puno više i bit će motiviran. Opasnost nas čeka i ako Soriano ne bude igrao jer takav igrač koji bude u igri umjesto njega može biti čak i opasniji. Olakotna nam je okolnost, ali ne razmišljamo o tome tko igra. Gledamo ih kao ekipu s dobrom organizacijom, igrao Soriano ili ne”, kaže Cico.




Rog i Eduardo na izlaznim vratima

Komentirao je Kranjčar potom informaciju oko koje svi ‘titraju’, odlazi li Marko Rog?

“Eduardo i Rog su pred izlaznim vratima, ne možemo protiv jakog tržišta i spremni smo na takve situacije. Gledam to najnormalnije jer sam proživio profesionalni nogometni život. Onaj koji iskače dobije mogućnost za odlazak. Psihološki su igrači čvrsti i jaki. Rog je s dvije noge na zemlji, postigao je puno golova i uz Euro u Francuskoj otvorio mu se put da ode. Imamo alternativne igrače koji će dobiti priliku umjesto njih i koji imaju priliku u prvenstvu. Mladi su i mogu igrati na tom nivou”, komentira Kranjčar.




Kranjčar smatra kako će Dinamo imati bolju igru i više šansi u gostima. “Momčad koja dođe na Maksimir dođe sa zatvorenom igrom pa mi pokušavamo kroz posjed lopte i paseve doći do pozitivnog rezultata. To nam je teže napraviti doma nego na gostovanjima. Vani je veća mogućnost jer igrači imaju više prostora za igru, posebno okomito u prostoru. Težimo i doma igrati kvalitetno, raditi veće rezultate, ali protivnici se dobro pripreme i zatvore. Ne očekujem da ćemo imati puno prostora ovdje, ali i to malo ćemo znati na najbolji mogući način iskoristiti,” odgovorio je Cico na pitanje novinara o tome što misli zbog čega Dinamo ima bolje rezultate u gostujućim utakmicama.

Kapetan Dinama, Domagoj Antolić, posljednje vrijeme je u lošoj formi, no, koji je pravi razlog?

“Puni smo optimizma i nade uoči uzvratne utakmice u Salzburgu. Dat ćemo sve od sebe da probamo proći i osigurati mjesto u Ligi prvaka. Vratili su nam se bitni igrači i potpuno smo spremni. Vjerujem u prolaz. Gol i pobjeda protiv Splita dignuli su mi samopouzdanje, ali ne znam koji je razlog moje lošije forme. Trudim se davati sto posto na treninzima i maksimum na utakmicama. Nekad se trud isplati, nekada ne, ali ja dajem sve,” rekao je Domagoj Antolić, prenosi Goal.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.