Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kožulj: ‘Maccabi je sličan Dinamu’, Kalinić: ‘Bolji su od Oleksandrije i Iasija, ali imamo recept’

Autor: B.H.

Hajdukovce će, osim odlične momčadi Maccabija, mučiti i visoke temperature, vlaga i sparina.

Nogometaši Hajduka danas od 19 sati po hrvatskom vremenu na Netanya Stadiumu protiv Maccabi Tel-Aviva igraju prvu utakmicu Play-offa Europske lige. U najavi samog susreta trener Marijan Pušnik je rekao da uz pravi pristup i malo sreće njegovi igrači mogu doći do pozitivnog rezultata. U konkurenciji za Maccabi je 20 igrača koji su sinoć na impresivnom zdanju Netanya Stadiuma odradili službeni trening uoči današnjeg susreta.

Temperatura zraka koja će Bijele dočekati malo je iznad 30 stupnjeva Celzijevih u hladu, no dojam vrućine, odnosno sparine, značajno je izraženiji u odnosu na vrijeme u Splitu. Susret u Netanyi sudit će Španjolac Jesús Gil Manzano, a pomagat će mu sunarodnjaci Angel Nevado Rodriguez i José Miranda. Četvrti sudac je Carlos Del Cerro, također iz Španjolske.

Vratar Kalinić i veznjak Kožulj najavili su utakmicu.

“Svi moramo pružiti maksimum. Nisam se posebno pripremao za Maccabi, ali znam da će biti posla. Imaju prepoznatljiv sustav igre, dominiraju na terenu, neusporedivo su jači od Iasija i Oleksandije, lani su igali u Ligi prvaka… Recept? Spriječiti kontre i iskoristiti pogreške. I zabiti gol, da ostane otvoreno za uzvrat”, kazao je Kalinić.

Zvonimir Kožulj istaknuo je kako Maccabi ima opasnih igrača i kako je cilj izvući bod. “Makabi ima opasne igrače i reprezentativce Medunjanina, Benayouna, Ben Haima… Cilj je ostati neporažen. Imaju mane, kao i svi, ali nam na ruku ne ide ni vlaga u zraku. Može se reći da su slični Dinamu jer kažnjavaju svaku pogrešku. Zato moramo odigrati maksimalno koncentrirano i organizirano. Želja? Remi s golovima”, kazao je Kožulj, prenosi Goal.

Inače, baš zbog velike vlage koja ih je dočekala u Izraelu, ‘Bili’ su posljednji trening prije polaska odradili u šuškavcima, kako bi im se tijelo pokušalo priviknuti na vrućinu i uvjete.




Autor:B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.