Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Konobarica svjedočila tučnjavi Armade i Torcide: ‘To je bio užas koji se riječima ne može opisati’

Autor:

Tučnjava je zahvatila Caffe bar 'XM' na Domagojevoj obali, a lokal je bio u potpunosti devastiran nakon što su navijači završili sa svojim jutarnjim pražnjenjem agresije.

Nedjeljno jutro u Splitu bilo je, sve, ali nije bilo mirno. Torcida i Armada priredili sramotnu ‘predstavu’ pred očima turista i slučajnih prolaznika. Mirno jutro prekinula je tučnjava popraćena demoliranjem lokala koju su izazvali pripadnici spomenutih navijačkih skupina.

Tučnjava je zahvatila Caffe bar ‘XM’ na Domagojevoj obali, a lokal je bio u potpunosti devastiran nakon što su navijači završili sa svojim jutarnjim pražnjenjem agresije.

Brojni su svjedoci već dali svoje viđenje ovoga događaja, a za Slobodnu Dalmaciju progovorila je i konobarica koja je redila u demoliranom kafiću.

“Taman sam kuhala kavu na šanku kada su odjednom uletjela trojica ili četvorica Riječana u kafić i počela vikati: Bježite, ubit će nas! Ja sam od straha pobjegla u zahod, a onda je krenuo lom po lokalu, razbijalo se sve što je došlo pod ruku. Kad su čuli sirene, torcidaši su se razbježali, a Riječani su ostali sjediti i čekati policiju koja ih je onda odvela. Kada sam izišla iz zahoda vidjela sam da je cijeli kafić demoliran, razbijeni su stolovi i stolice, čaše, boce, vanjsko staklo… To je bio užas koji Vam ja sada riječima ne mogu opisati. Prema onome što sam vidjela, Torcida je prva počela”, prisjetila se konobarica kafića ‘XM’.

Tučnjavi je svjedočila i posjetiteljica kafića.

“Sjedila sam i pila kavu, kad je odjednom iz pravca između mjenjačnice i trafike uletjelo u kafić 30-ak muškaraca. U prvi tren sam pomislila da se radi o pijanima s ture “pub crawl”, ali shvatila sam da se radi o navijačima, jer je jedan od njih zavikao prijatelju da baci topovski udar, na što mu je on odgovorio da ga nema.

Navijači Rijeke su najprije htjeli pobjeći kad su čuli da dolaze policajci, ali onda su se ipak predomislili i sačekali ih da dođu. Čim je počelo razbijanje, ja sam pobjegla iz kafića na sigurnu udaljenost. Nije mi bilo svejedno, iako sam znala da se radi o međusobnom obračunu, ali nikad ne znaš što te u tom okršaju može nehotično ozlijediti”, ispričala je gošća kafića.

Verzija je zaista bilo mnogo, od toga da su Torcidaši sjedili u kafiću i pili kavu sve dok se nisu pojavili Riječani, onda su se, prema pričama svjedoka, brže bolje maskirali i naoružali ‘sportskim’ rekvizitima te krenuli na Armadu, pa do tvrdnji Armade da je cijeli događaj fingiran, odnosno, da je stvar prenapuhana.

Ipak svjedoci su postavili jedno veoma važno pitanje, gdje je tu bila policija? Bio je to dan derbija visokog rizika, a ‘plavaca’ nije bilo ni na vidiku, što je zaista neuobičajeno kada se u jednom gradu nađe veći broj Armade i Torcide.

Autor:

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.