Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

KOMENTAR: Ma koliko ga ne voljeli, država ga je dužna zaštititi!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Pa čak i pod cijenu zabrane odlaska u inozemstvo Zdravku Mamiću. Budući se atentat dogodio u susjednoj Bosni i Hercegovini, sada je očito da bi takva mjera bila svrsishodna.

Bez trunčice najmanje sumnje valja s gnušanjem osuditi napad na Zdravka Mamića, ma koji god razlog bio u pitanju ili štogod žrtva ovoga napada skrivila nekome. Zdrav razum, široka kultura te demokratska svijest ne pristaje na nasilje, makar i kao odgovor na bilo kakvo nasilje.

Zdravko Mamić na optuženičkoj je klupi, s ne baš lakim optužbama. Hrvatsko društvo mora snositi teret tog suđenja na način da bude pošteno, transparentno i organizirano po svim recentnim penološkim i pravosudnim uzusima. I onoga kojega se sudi zaštititi pod svaku cijenu!

To što je Zdravko Mamić na optuženičkoj klupi nikome ne daje pravo za privatna razračunavanja, osvetoljubive nakane, a kamoli na napad vatrenim oružjem. Stoga, kao društvo moramo se boriti protiv bilo kakve nesigurnosti na našim ulicama, ili prema našim ljudima. I tako valja gledati na ovaj ružan događaj.

Žrtva napada u Tomislavgradu, istaknuti djelatnik GNK Dinamo, zacijelo je u svom radu, ali i svojim ponašanjem, stekao brojne neprijatelje. Uostalom, to i sam priznaje. Doživljavao je dosad i verbalne i fizičke napade, nalazio se u brojnim konfliktnim situacijama, a jedan dio javnosti svakako mu nije naklonjen.

Da bi se ova neugodna situacija razriješila pod hitno valja pronaći vinovnike ovog atentata. Ili čak i naručitelje. A sama država koja sa svojim institucijama tereti Mamića za kriminal osigurati zaštitu istome. Pa čak i pod cijenu zabrane odlaska u inozemstvo Zdravku Mamiću. Budući se atentat dogodio u susjednoj Bosni i Hercegovini, sada je očito da bi takva mjera bila svrsishodna.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.