KOLIKO TU IMA IZNENAĐENJA! Niko Kovač zapanjio odabirom idealne jedanaestorice s kojima je igrao

Autor: Andrija Kačić-Karlin/7Dnevno 11. studenoga 2016.

Tko su bili Kovačevi nogometni uzori, koji su ga igrači impresionirali, od kojih igrača je najviše učio? Pokušati ćemo vam odgovoriti na to pitanje.

Ovih dana puno se govori o Niki Kovaču koji tako sjaji izvrsnim radom u frankfurtskom Eintrachtu. Bivši izbornik hrvatske reprezentacije svojim upornim i sustavnim radom nameće se kao jedan od najzanimljivijih mladih trenera Bundeslige. No, tko su bili Kovačevi nogometni uzori, koji su ga igrači impresionirali, od kojih igrača je najviše učio? Pokušati ćemo vam odgovoriti na to pitanje. Jer, u razgovorima s Nikom Kovačem željeli smo saznati kako bi izgledala najbolja momčad od igrača s kojma je igrao u momčadima, počevši od Herthe, Bayera, HSV-a, Bayerna, Hrvatske…

Dobili smo odgovor i podastiremo vam idealnu momčad Nike Kovača od igrača s kojima je igrao tijekom svoje dugogodišnje karijere. U formaciji 4-4-2 ta momčad izgleda ovako: Kahn (Butt); Sagnol, R. Kovač (Novotny), Šimunić, Lizarazu – Jeremies, Modrić (Stanić), Boban, Ze Roberto (Marcelinho) – Šuker (Paulo Sergio), Elber (Bokšić)! U brojnim razgovorima s Nikom Kovačem dobili smo i eksplikaciju njegove izabrane momčadi sačinjene od igrača s kojima je igrao u momčadima.

U brojnim razgovorima s Nikom Kovačem dobili smo i eksplikaciju njegove izabrane momčadi sačinjene od igrača s kojima je igrao u klubovima i našoj reprezentaciji.

OLIVER KAHN: Igrao sam s njime u Bayernu i nagledao sam se njegovih bravuroznih obrana. U karijeri je osvojio sve osim naslova svjetskog prvaka s reprezentacijom, malo mu je nedostajalo da i 2002. učini i to. Pouzdan do bola (HANS-JORG BUTT: Više ga se slavilo kao izvođača jedanaesteraca, ali sjajno je branio, svjedočio tome dok sam s njim bio u HSV-u)

WILLY SAGNOL: Koliko je bio dobar u obrani na desnoj strani još je upečatljiviji bio kada bi krenuo prema naprijed. Neumoran, u Bayernu sjajno surađivali

ROBERT KOVAČ: Brat je sjajno igrao gdjegod je bio, a zajedno smo nastupali za Bayer iz Leverkusena. Divio sam se njegovoj usredočenosti u svakoj utakmici, tu je bio jak (JENS NOVOTNY: Također s njime bio u Bayeru, rješavao je najteže situacije neviđenom jednostavnošću)

JOSIP ŠIMUNIĆ: Godinama igrali zajedno u berlinskoj Herthi. S rijetko viđenom tehnikom i baratenjem s loptom za stopera, a naročito dobar u duel igri.




BIXENTE LIZARAZU: Paklen igrač. Brz, sa sjanim driblingom i upornošću koja nadahnjuje. U zenitu svoje karijere najbolja lijeva strana na svijetu (ROBERT JARNI: Nisam puno s njime igrao u hrvatskoj reprezentaciji, no ono što sam vidio me opčinilo. Vjetrovit, brzopotezan, sa savtšenim centaršutom)

JENS JEREMIES: Uz nevjerojatan voljni element krasila ga je sklonost prema dobrim rješenima prema naprijed, za zadnjeg veznog imao je izvrstan sluh za organizaciju igre prema naprijed

LUKA MODRIĆ: Nogometni velemajstor. Sjajna promjena ritma, kretanja i oba dodavanja; kratka i duga. Europski prvak ne može biti svatko, klub koji osvaja Europu mora imati najbolje vezne igrače. To je zaključak o Modriću. (MARIO STANIĆ: Polivalentnijeg igrača nisam doživio, zato sam tu stavio Stanu)




ZVONIMIR BOBAN: Bio je istinski lider reprezentacije u koju sam stigao i nogometaš koji je bio poseban. Svoju nadarenosti i silnu kvalitetu nadograđivao je požrtvovnošću na terenu.

ZE ROBERTO: Kao 40-godišnjak još uvijek igrao u brazilskom Gremiju. Sa mnom u Bayeru doživljavao zvjezdane trenutke koji su mu trasirali put i prema Bayernu. Fina lopta, mašta i izdržljivost su mu glavne karakteristike. Napadači su ga obožavali zbog sjajnih dodavanja (MARCELINHO: Tri godine s njime u Herthi, nagledao sam se njegovih pogodaka i asistencija. Zabijao češće od napadača. Uistinu fenomenalan za prekide, slobodne udarce, kornere… Klasični brazilski velemajstor).

DAVOR ŠUKER: Kakva lakoća zabijanja i kakva koncentracija u šansi! Sa sjajnom tehnikom bila je to ubitačna kombinacjia. Doslovce nije podnosio promašaje. (PAULO SERGIO: S brazilskim napadačem igrao i u Bayeru i u Bayernu, igrač za golove i trofeje, osvojio je sve, Bundesligu, Kup Uefa, Ligu prvaka, bio svjetski prvak s reprezentacijom. To ne može biti slučajno)

GIOVANNE ELBER: Nagledao sam se njegovih pogodaka Bayernu, mahom atraktivnih. Brza misao, brz sa loptom, nemoguć za čuvanje. Majstor otkrivanja. (ALEN BOKŠIĆ: Brzina svijetlosti, dug i brz korak iza kojeg su ostajali i fizički najspremniji. Pozitivnom energijom nosio momčad)

Autor:Andrija Kačić-Karlin/7Dnevno 11. studenoga 2016.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.