Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Koliko je zapravo plaćen Marko Rog? Dinamo osporava svotu od pet milijuna eura!

Autor: Bruno Herljević

Koliko je na koncu Dinamo platio Splitu za Marka Roga, pitanje je to koje se povlači otkako je bivši NK Varteks zatražio svoj novac od tog transfera.

Premda se o transferu Marka Roga govorilo kao o najskupljem transferu u povijesti HNL-a, Dinamo sada to osporava i tvrdi kako je riječ o svoti od 3.8 milijuna eura, iako su svojevremeno i sami naglašavali kako je riječ o najskupljem transferu.

Koliko je na koncu Dinamo platio Splitu za Marka Roga, pitanje je to koje se povlači otkako je bivši NK Varteks zatražio svoj novac od tog transfera.

“Iz GNK Dinama priznaju iznos od 3.800.000 eura, ali stečajni upravitelj nikako ne može dobiti uvid u ugovor kako bi se utvrdio točan iznos transfera. Naime, stečajnom dužniku po tom transferu pripada iznos u visini 2,49 posto, pa je stoga vrlo bitan točan iznos. S obzirom na ove okolnosti, NK Dinamu će se ispostaviti novi račun na nesporan iznos transfera, dok će se za preostali iznos, najvjerojatnije, pokrenuti arbitražni postupak pred Nogometnim savezom Hrvatske”, napomenuo je stečajni upravitelj Želimir Uršulin u izvješću, prenosi Regionalni.

Uz Dinamo, svoje obveze nije ispunio niti Split, napomenuo je Uršulin. “Sa Splitom ćemo to riješiti na arbitraži”, ističe Uršulin.

Situacija s Dinamom i Splitom vjerojatno će se otegnuti na jedno duže vremensko razdoblje, ali zato talijanski vice prvak koji je doveo Roga ljetos iz Dinama, svoje dužnosti prema Varaždinu ispunjava na vrijeme. Oni će naime u sljedećih 15 dana isplatiti varažidnskom klubu tri milijuna kuna.

“Zbog činjenice da je stečajni dužnik prije otvaranja stečaja promijenio naziv iz NK Varaždin u Varaždinski športski nogometni klub u stečaju, kao i činjenice da je u stečaju, SSC Napoli je prije isplate zatražio očitovanje Hrvatskog nogometnog saveza o tome je li stečajni dužnik pravni slijednik NK Varaždina, a samim time i slijednik prava na isplatu ove naknade solidarnosti”, objasnio je Uršulin.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.