Klopp objasnio zašto je zamijenio Lovrena: ‘Da sam ja igrao, Harry Kane ne bi dobio loptu’

Autor: Bruno Herljević

U derbiju Tottenhama i Liverpoola svojim je pogreškama skrivio dva gola i to u prvih 12 minuta utakmice

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je jednu od najgorih utakmica u dresu Liverpoola. U derbiju Tottenhama i Liverpoola svojim je pogreškama skrivio dva gola i to u prvih 12 minuta utakmice. Nakon pola sata Klopp je odlučio izvesti Lovrena iz igre, ali Liverpoolu nije to previše pomoglo jer su na kraju izgubili s 4:1.

Kloppovo vađenje Lovrena prouzročilo je burne rasprave u medijima i na društvenim mrežama na kojima su navijači razapeli Lovrena zbog nevjerojatnih pogrešaka. Njemački trener objasnio je svoju odluku nakon utakmice.

“Da sam ja u situaciji kao što je Lovren bio kod drugog gola, Harry Kane ne bi dobio loptu. Dejan nije igrao lošije od Matipa. Nije mi namjera kriviti igrače, ali morali smo nešto promijeniti i pokušati ustabiliti momčad”, izjavio je Klopp.

Klopp tvrdi kako Lovren nije imao utjecaj na ovakav ishod utakmice. “Mogao sam još neke izvući iz igre i to ne bi previše promijenilo. Primili smo dva gola i nakon što je Dejan izašao, očito njegova igra nije bila presudna. Ne osjeća se dobro, kao ni ostatak momčad u ovom trenutku”, napomenuo je Klopp.

“Mi smo si sami krivi za ovakvu predstavu i za ovakav rezultat. Tottenham je bio dobar, ali mi smo im dosta olakšali. Prvi gol je bio centaršut, a mi nismo bili tamo. To je jednostavno bila loša, loša obrana. Drugi pogodak iz kontre, lopta je već prošla Lovrena, već je bilo prekasno. Vratili smo se u utakmicu pogotkom i imali smo šanse, ali ništa vrijedno spomena. Treći gol je bila otvorena situacija, napravili smo prekršaj i opet smo mi krivi. Tottenham je više htio pobjedu od nas”, rekao je Klopp.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.