Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kalinić napokon dočekao transfer iz snova, ali igrat će tek kao zamjena!

Autor: Bruno Herljević

Plan je do kraja prijelaznog roka osvježiti napad, a tu u priču ponovo upada Nikola Kalinić.

Hrvatski napadač Nikola Kalinić čeka na izlazni transfer iz Fiorentine već više od pola godine, a za sada su jedine ozbiljne ponude stizale iz Milana. Talijanski div prolazi kroz potpuni remont, to jest već je gotovo prošao, zahvaljujući kapitalu novih kineskih vlasnika.

Milan se za novu sezonu, odnosno, barem sljedećih pet sezona naoružao s Ricardom Rodriguezom, Mateom Musacchijem, Leom Bonuccijem i Andreom Contijem u obrani, Franckom Kessiejem, Lucasom Bigliom, Calhanogluom, Andreom Silvom u vezi i Borinijem u napadu, a produžili su još i Suso i Donnarumma.

No, Milan tu ne misli stati. Plan je do kraja prijelaznog roka osvježiti napad, a tu u priču ponovo upada Nikola Kalinić. Nakon što su im valjda propale sve potencijalne akvizicije ‘rossoneri’ su se nanovo okrenuli Kaliniću i prema tvrdnjama milanskog dnevnog lista Gazzette dello Sport, Hrvat bi trebao uskoro stići u redove Milana. Za njega bi trebali izdvojiti oko 25 milijuna eura, a Kaliniću bi to bilo ostvarenje sna.

Međutim, Kalinić vjerojatno neće biti prva opcija. Ne, Borini mu nije konkurencija, ali Pierre-Emerick Aubamyeang jest. Milan za kraj prijelaznog roka priprema najveću senzaciju, a to je ponovna akvizicija gabonskog napadača. Aubameyang je 2012. godine otišao iz Milana jer se nije uspio nametnuti, a nakon toga je kroz St.Ettiene i Borussiju dogurao do titule možda i najboljeg napadača svijeta.

Aubameyang ne skriva želju za povratkom u Milan, a na kraju će ipak sve ovisiti o tome koliko će ‘rossoneri’ ponuditi Borussiji koja je izrazito tvrd pregovarač. Upari li Milan Kalnića i Aubameyanga, uz preostalu salvu novopridošlih zvijezda, mogo bi biti strah i trepet u Italiji pa i Europi.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.