Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

KAKVO IZNENAĐENJE! Modrić je treći najbolji igrač svijeta – ostavio za sobom i Messija!

Autor: Bruno Herljević

Kapetan hrvatske nogometne vrste i ponajbolji središnji vezni Reala završio je ispred Lionela Messija

Svako malo netko objavi popis najboljih nogometaša na svijetu, a to je ovoga puta objavio renomirani Goal. Urednici i novinari izabrali su 50 najboljih igrača. Čimbenici koji su se uzimali u obzir su forma, karijera, statistika i još brojni drugi parametri.

Prvo mjesto pripalo je trenutno najboljem igraču svijeta Cristianu Ronaldu, ispred legendarnog vratara Gianluigija Buffona, a na trećem mjesto je, iznenađujuće Luka Modrić. Kapetan hrvatske nogometne vrste i ponajbolji središnji vezni Reala završio je ispred Lionela Messija, Neymara, Sergija Ramosa, Pogbe, Mbappea i da ne nabrajamo.

“Andrij Ševčenko nedavno je opisao Luku Modrića kao ‘jednog od najvećih veznjaka ikad’ i teško se ne složiti s komplimentom Milanove legende. Nakon što je 2012. godine potpisao za Real Madrid, za danas smiješnu svotu od 30 milijuna eura, hrvatski reprezentativac razvio se u jednog od najboljih razigravača moderne ere, igrača toliko važnog za Los Blancose da oni više nisu ista momčad bez 32-godišnjaka u svom sastavu. Modrićev utjecaj najbolje je došao do izražaja u finalu Lige prvaka, u utakmici u kojoj je preuzeo potpunu kontrolu nakon poluvremena, preokrenuvši 1:1 rezultat u 4:1 pobjedu. Mjesto na podiju Goal 50 izbora zaslužena je nagrada za igrača za kojeg se čini da radi na drugačijoj intelektualnoj razini od bilo koga na terenu”, opisali su tako Modrića.

Među najboljih pedeset svoje mjesto zauzeo je i Mario Mandžukić. Napadač Juventusa i Vatrenih je na 45. mjestu, a iza njega su ostali David De Gea, Diego Costa, Naby Keita, Bas Dost i Thomas Lemar.

Najboljih 50 igrača

1. Cristiano Ronaldo
2. Gianluigi Buffon
3. LUKA MODRIĆ
4. Lionel Messi
5. Sergio Ramos
6. Neymar
7. Kylian Mbappe
8. N’Golo Kante
9. Paulo Dybala
10. Toni Kroos
11. Marcelo
12. Eden Hazard
13. Isco
14. Dani Alves
15. Leonardo Bonucci
16. Thiago Alcantara
17. Harry Kane
18. Pierre-Emerick Aubameyang
19. Robert Lewandowski
20. Luis Suarez
21. Zlatan Ibrahimović
22. Edinson Cavani
23. Antoine Griezmann
24. Ousmane Dembele
25. Dries Mertens
26. Casemiro
27. Alexis Sanchez
28. David Luiz
29. Bernardo Silva
30. Radamel Falcao
31. Paul Pogba
32. Sadio Mane
33. Dani Carvajal
34. Romelu Lukaku
35. Christian Eriksen
36. Manuel Neuer
37. Dele Alli
38. Marco Asensio
39. Alex Sandro
40. Gonzalo Higuain
41. Fabinho
42. Benjamin Mendy
43. Philippe Coutinho
44. Cesar Azpilicueta
45. MARIO MANDŽUKIĆ
46. David de Gea
47. Diego Costa
48. Naby Keita
49. Bas Dost
50. Thomas Lemar




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.