JUVENTUS OBAVIO NAJVEĆI TRANSFER OVOGA LJETA: Doveli napadača koji će Mandžu istjerati iz momčadi

Autor: Bruno Herljević

Allegri je ovime poručio Mandžukiću kako će se od sada morati boriti za svaku minutu u početnom sastavu.

Činilo se kako je Juventus svoje transfere ovoga ljeta obavio, stigli su Pjaca, Pjanić, Benatia i Alves, no, ipak smo se prevarili jer je kako izgleda Juve odlučio akvizirati novog napadača i to za rekordan iznos. Brojni europski mediji potvrdili su kako je Gonzalo Higuain novi igrač ‘Stare dame’, a za njega su platili, ovoga ljeta, rekordnu odštetu od 94 milijuna eura.

Sjajni Argentinac briljirao je prošle sezone u Napoliju i njegove partije privukle su velik interes, a najhrabriji ponuđač ipak je bio Juventus, iako se nagađalo kako će šeici iz Cityja i PSG-a biti prvi u redu. Higuaina će Juventus otplaćivati u dvije rate po 47 milijuna eura, a ponudili su mu i bogat ugovor. Po sezoni će kroz četiri godine, na koliko je potpisao, zarađivati 7.5 milijuna eura.

No, dolazak Higuaina stvorio je i jedan veliki problem za Marija Mandžukića. Naime, Allegri na raspolaganju ima trojicu napadača Dybalu, Mandžukića i Zazu, a dolaskom Higuaina jedan od spomenute trojice ostat će bez mjesta u momčadi. Dybala je velika zvijezda i jedan od najskupljih u momčadi, vrijedi čak 45 milijuna eura, stoga je njegovo mjesto u momčadi neupitno. Zaza je ionako više džoker s klupe nego standardni, ali problem nastaje kod Mandžukića. Njemu je prioritet igrati jer je već u zrelim godinama za napadača, a čini se kako mu je Allegri ovime jasno poručio kako će se itekako morati boriti za mjesto u momčadi i to sa sjajnim Dybalom.

Mandžukiću se vjerojatno, nakon svega što je postigao u karijeri i golova koje je zabijao brojnim velikim klubovima, baš i ne bori za prvo mjesto u momčadi. Što dalje? Hoće li se Mandžukić ostati boriti za mjesto u momčadi ili će pak prihvatiti ponudu nekog drugog kluba, vidjet ćemo uskoro.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.