Juventus krahirao, Valencija primila četiri pogotka i prošla

Autor: Marko

Završene su uzvratne utakmice osmine finala drugog najjačeg europskog natjecanja, a danas će se u Nyonu odlučivati o parovima četvrtfinala

Gledatelji su sinoć na stadionima diljem Europe mogli svjedočiti svemu onom što nogomet čini najvažnijom sporednom stvari na svijetu. U Wolfsburgu i Lisabonu mogli smo svjedočiti pravoj drami, u Bremenu smo vidjeli vatromet golova, u Londonu čudesni preokret i konačni pad Stare dame, dok su u Liverpoolu i Liegu gosti rutinski posao priveli kraju. Tako će na današnjem ždrijebu u Nyonu u kuglicama stajati imena Liverpoola, Wolfsburga, Atletico Madrida, Fulhama, Valencije, Standarda, HSV-a i Benfice.

Petrić strijelac u porazu HSV-a

Na Anfieldu je Liverpool nadoknadio zaostatak od 1:0 iz prve utakmice i rutinerski svladao francuski Lille. Goste za domaćina postigli su, iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca, kapetan Steven Gerard i dva puta Fernando Torres.

Wolfsburg i Rubin Kazan odigrali su 1:1, a kako je isti rezultat bio i prije dva tjedna u Rusiji, igrali su se produžeci. Do izvođenja jedanaesteraca ipak nije došlo, jer je minutu prije kraja za pobjednički gol postigao Gentner.

U Bruxellesu je Anderlecht svladao HSV našeg Mladena Petrića rezultatom 4:3, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz jer su iz Hamburga imali zaostatak 3:1. Treći gol na utakmici postigao je hrvatski reprezentativac, koji se polako vraća u sjajnu nogometnu formu.

Iz Lisabonske drame dalje je prošao Atletico Madrid. Utakmica je završila rezultatom 2:2, a kako je u Madridu bilo 1:1, dalje su prošli Španjolci zbog većeg broja golova u gostima.

Njihovi sunarodnjaci, momčad Valencije u Bremenu je s Werderom odigrala 4:4. U vatrometu golova gosti su vodili 2:0, 3:1 i 4:3, na domaći sastav svaki je put uspjevao izjednačiti. Kako je u Valenciji bilo 1:1, dalje idu Šišmiši.




Fulhamovo iznenađenje

Najveće iznenađenje priredio je londonski Fulham koji je potopip Juvetusa rezultatom 4:1. Uspjeh Londončana je tim veći jer su Talijani iz prve utakmice imali prednost 3:1. Za domaćina su pogađali Zamora, Dempsey i dva puta Gero, dok je jedini gol gostiju djelo Davida Trezegueta. Treba napomenuti kako je Juventus od 27. minute igrao s igračem manje, jer je Fabio Cannavaro zaradio crveni karton, a u 89. minuti na preranom tuširanju mu se pridružio Jonathan Zabina.

Standard je u Liegu završio posao s Panathinaikos pobijedivši 1:0. U prvoj utakmici Belgijanci su u Ateni slavili s 3:1. Naš Mario Galinović nije bio u sastavu, dok je Ante Rukavina igrao zadnjih 20 minuta.




Obraz Portugalac spasila je Benfica, koja je na gostovanju u Marseilleu svladala istoimenog domaćina rezultatom 2:1. Prvu utakmica završila je 1:1.

Na današnjem ždrijebu u Nyonu biti ća izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka i Europske lige.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.