Foto: Igor Soban/PIXSELL

Juventus će zbog Pjacine ozljede dobiti gotovo milijun eura od FIFA-e! Nije baš neka utjeha, ipak su uložili 23 milijuna…

Autor: Bruno Herljević

HNS je potvrdio kako su Pjaci stradali križni ligamenti koljena i kako će morati na operaciju čiji oporavak traje od šest do osam mjeseci.

Sezona je gotova za hrvatskog nogometaša Marka Pjacu, propustit će čak i ljetne pripreme, a pitanje je hoće li igrati i na jesen. HNS je potvrdio kako su Pjaci stradali križni ligamenti koljena i kako će morati na operaciju čiji oporavak traje od šest do osam mjeseci.

U Juventusu nikako ne mogu biti zadovoljni jer su po drugi puta u istoj sezoni ostali bez skupo plaćenog pojačanja i to ponovo zbog reprezentacijske obveze. Pjaca se i jesenas ozlijedio za vrijeme obavljanja nacionalne dužnosti, a ovoga puta stradao je sasvim nepotrebno, na lošem terenu, protiv nevažnog protivnika u potpuno beznačajnoj utakmici.

Allegri ima s potpunim pravom biti bijesan jer Pjacu nije stigao ni utrenirati, a kamoli adekvatno isprobati na terenu. Ipak, ovdje govorimo o 21-godišnjem nogometašu, zvijezdi, plaćenoj 23 milijuna eura koja je trebala eksplodirati ove sezone u crno-bijelom dresu, a sve što su dobili je oveći račun za medicinske usluge.

Ako im je to ikakva utjeha, Juventus može tražiti od FIFA-e da krovna svjetska nogometna organizacija isplaćuje plaću Pjaci za vrijeme oporavka. FIFA je to ponudila Evertonu za nedavno ozlijeđenog Irca, Seamusa Colemana, koji je slomio nogu. FIFA ima program zaštite nogometaša u kojem se isplaćuje plaća igračima koji ne igraju barem četiri tjedna do godine dana.

FIFA klubu može isplatiti do 20 i pol tisuća eura dnevno, što dakako ovisi i o plaći nogometaša. Pjaca u Juventusu zarađuje 1.8 milijuna eura bruto po sezoni, a kako ga neće biti barem pola godine, veliki dio od tih oko milijun eura može pokriti FIFA. Naravno, do toga može doći samo ako Juventus to zatraži od FIFA-e.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.