Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

JURČEVIĆ OTKRIO ŠTO ĆE MIJENJATI U DINAMU! ‘Jedan važan segment moramo HITNO popraviti’

Autor: Bruno Herljević

"Bez da idem u prevelike elaborate, moramo popraviti segment koji je strahovito bitan, a to je..."

Novi glavni trener Dinama, Nikola Jurčević, održao je medijsku konferenciju uoči utakmice 26. kola Prve HNL protiv Rudeša.

“Puno stvari se događalo u zadnjih par dana, obavili smo puno razgovora, kompletirali smo se u stručnom stožeru s Fabijanom Komljenovićem kao pomoćnim trenerom. Vidjeli smo pozitivnu i dobru reakciju kod igrača, dečki su motivirani, koncentrirani, željni su da se vratimo na pobjednički niz. Sutrašnja utakmica vrlo je bitna, želimo pobijediti, uzeti tri boda, želimo podići samopouzdanje i zadržati prednost pred konkurentima. Mislim da imamo kvalitetu, moramo se postaviti kao favoriti, ali isto tako moramo respektirati momčad Rudeša koja je jaka u kontranapadu. Rudeš zaslužuju biti dva tri mjesta iznad na tablici. Stoga s naše strane tražit ćemo maksimalni respekt na svim utakmicama, respekt prema protivniku, uz samopouzadanje i želju za dominacijom”, započeo je novi trener, stoji na stranicama kluba.

Na čemu će inzistirati u igri Dinama? “Kroz nekoliko treninga jako puno sam sudjelovao u direktnoj komunikaciji s igračima na koji način da se postavimo, izgledamo i djelujemo na terenu. Cilj je kompaktnost u ofenzivnom i defenzivnom dijelu, da igrači znaju u svakom trenutku što bi trebali napraviti na terenu. S obzirom na naše ambicije, moramo razmisliti posebno o napadačkoj igri, sudjelovanje s velikim brojem udaraca po golu, ulaskom u završnicu, s dovoljnim brojem igrača da ne izgledamo sterilno, uz bržu igru. Bez da idem u prevelike elaborate, moramo popraviti segment koji je strahovito bitan, a to je osjetljivost na kontranapade. Primijetio sam kod većine momčadi koje nisu u samom vrhu, svi se dosta duboko brane, dosta efikasno, ali svaka momčad ima nekoliko igrača za kontranapade. To je dio na koji itekako moramo obratiti pažnju”, rekao je novi trener Dinama.

Promjene uloga igrača protiv Rudeša? “Nisam sklon prevelikoj mistifikaciji i tajnovitosti, većim dijelom ćete znati momčad koja će igrati. Čak i u ovom slučaju najvećim dijelom znate kako izgleda sastav. Osnovno je da momčad izađe na teren s nabojem, energijom i željom za pobjedom, to bi trebalo dovesti do dobroga rezultata i pobjede”, rekao je Jurčević.

Trener je potvrdio kako je Soudani spreman za utakmicu, dok će umjesto Benkovića najvjerojatnije igrati Lešković. Zatim se osvrnuo na pitanje je li se netko posebno nametnuo u zadnjim treninzima… “Nemam nikakvu zamjerku kod igrača, koji su iskazali profesionalnost, odlično raspoloženje i ponašanje. Vidio sam da ima dosta zanimljivih igrača, ali prave odgovore ćemo vidjeti na utakmici, tad ćemo doći do zaključaka. Od sutra kreće početak mog mandata i za igrače. Od sutra kreće moj početak i početak igrača u mom mandatu. Svatko će dobiti plus ili više pluseva ili minus, na taj način ću komunicirati s igračima, na taj način će ostajati u prvoj momčadi ili zadržavati poziciju”, veli Jurčević.

Trenutno su svih 18 igrača na raspolaganju za utakmicu, o konkurentima je trener nadodao: “Ne opterećujem se kalkulacijama, već razmišljam samo od utakmice do utakmice. Ovo je utakmica koja će biti itekako zahtjevna za nas. Poštujemo i respektiramo našu konkurenciju, ali cilj nam je da povećamo prednost pred konkurencijom”.

Za kraj je trener odgovorio na pitanje je li razgovarao sa svojim prethodnikom: “Nisam, u ovom trenutku je bilo toliko događanja da sam imao fokus na stvari koje morao odradi i u ovom medijskom i organizacijskom smislu, da se što bolje pripremimo za Rudeš. Puno stvari koje ću napraviti ostavio sam za reprezentativnu pauzu kad očekujem dosta treninga i rada”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.