FOTO: Screenshot

JELIČIĆ SECIRAO DINAMO! Analitičar otkrio najveći problem ‘Modrih’ i zaključio: ‘Jurčeviću nije lako’

Autor: Bruno Herljević

Nogometni analitičar i bivši igrač Dinama i Hajduka, Joško Jeličić, gostovao je u HRT-ovoj emisiji Stadion u kojoj je komentirao posljednje događaje s hrvaskih travnjaka. Posebice ga se dojmio Mario Budimir, napadač Rudeša koji je zabio dva gola u velikoj pobjedi zagrebačkog kluba protiv Rijeke (4:2).

“Budimir je posebna priča, a još nevjerojatnije njegov uspjeh zvuči ako znamo da je godinu i pol bio izvan nogometa. On i Kamenar su participirali u svim golovima Rudeša. Budimir je otkriće i jedini je problem što ima 32 godine, ali bio bi koristan svim našim prvoligašima, mogao bi im pomoći”, rekao je Jeličić i komentirao činjenicu da je Budimir  bio nuđen Rijeci, ali su ga odbili.

“Budimir nije igrao prvih osam kola. To je sve stvar odluke onih koji su ga mogli dovesti. Mario bi dobro došao svim našim prvoligašima, posebno u završnicama igre”, kazao je Jela.

Potom je komentirao pobjedu Dinama.

“Dinamo ima kadrovskih problema, Jurčeviću nije bilo lako… A lošiji travnjak od onog u Vinkovcima već dugo nisam vidio, pa tu je nemoguće napraviti dva dodavanja. Soudani je posebna kvaliteta, vrhunski je zabio škaricama, kao na treningu, a nedopustiva je pogreška Cibalije kod prvog gola kada ga nitko nije čuvao i čak semorica njih su gledali Soudanija koji je bio sam”, analizira Jeličić.

Na kraju pozabavio se i utakmicom Hajduka i Intera koja je završila rezultatom 3:0.

“Od dolaska Kopića Hajduk igra sve kvalitetnije, njemu protivnici, za razliku od prethodnika, ne stvaraju probleme iz tranzicije. Hajduk nema kvalitetu kao što je Soudani, ali Hajduk zna igrati atraktivno. Igraju pozicijsku igru, organiziranje kreće od samog Letice. Na jednoj strani imaju kvalitetnog Adama, ali do Juranovića se pokušava probiti kroz sredinu. No, treba reći da je Juranović kod asistencije za treći gol trčao brže od 35 kilometara na sat”, veli Joško.




Prokomentirao je i Gabrijela Bobana koji je zaigrao za Osijek nakon tragične smrti brata Brune. “On je imao 9/10 uspješnih driblinga, mislim da je to rekord. Svaka mu čast, on je vođa ovog Osijeka”, smatra Jeličić.

Osim hrvatskog nogometa komentirao je i izbor Nike Kovača za trenera Bayerna iz Munchena.

“To je najveća moguća stvar, nitko mu ništa nije poklonio, sve je svojim radom postigao. Cjenjeniji je u Njemačkoj nego u Zagrebu”, rekao je Jeličić.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.