Photo: Borna Filic/PIXSELL

Jeličić rekao bolnu istinu o kojoj svi šute: ‘Hajduk pobjeđuje zahvaljujući sucima, a Pušnik je srozao vrijednost igračima’

Autor: Bruno Herljević

U posljednjem izdanju emisije 'Stadion' Jeličić je analizirao Hajduk nakon novog poraza od Rijeke (2:1), odnosno rad trenera Pušnika.

Možemo reći kako je HRT-ov stručni komentator, Joško Jeličić, trenutno jedini nogometni kritičar koji nema straha govoriti o ‘škakljivim’ situacijama u hrvatskom nogometu. Rijetko kada poštedi nekoga bilo da je riječ o Dinamu, Hajduku, Rijeci ili pak Savezu, a ovoga puta se dotakao splitskih ‘Bilih’ i njihova stratega Marijana Pušnika. U posljednjem izdanju emisije ‘Stadion’ Jeličić je analizirao Hajduk nakon novog poraza od Rijeke (2:1), odnosno rad trenera Pušnika.

“Hajdukovi igrači stoje preširoko, nisu uigrani od samog početka sezone, a trener Marijan Pušnik već pet mjeseci vodi ovu ekipu i to nikako ne izgleda dobro. Uzmimo samo situaciju od prošle godine kada je u ovo vrijeme momčad vodio Damir Burić. Tada je bilo jasno koliko momčad prati i slijedi svog trenera, koji ima svoju prepoznatljivu uređenu igru i on je na kraju krajeva svim igračima Hajduka podignuo vrijednost. Ove godine su svi igrači Hajduka, uz iznimku Futacsa, izgubili na vrijednosti”, komentirao je Jeličić iskreno.

No, onda je kazao kako je Hajduk ove sezone imao veliku pomoć sudaca, iako iz splitskog tabora uporno tvrde kako ih suci zakidaju.

“Hajduk primjerice ni protiv Splita ni protiv Osijeka nije zaslužio pobijediti. Štoviše, pobijedili su sudačkim previdima i to je pokazatelj da Hajduk nema nikakvu igru. Možemo reći da Hajduk ove sezone, za razliku od prošle, ima bitno jači napad. Možemo pričati da u sredini nisu tako jaki kao prošle godine kad su tu bili Vlašić, Caktaš i Sušić, ali ovaj Hajduk danas je neprepoznatljiv”, rekao je Jeličić.

Izrazito je nezadovoljan radom Pušnika, što je još jednom dodatno naglasio. “Sada nakon Rijeke mogli smo vidjeti kako on javno proziva svoje igrače, a to mu nije prvi put  i to nikako nije dobro. Ne vjerujem da je baš obožavan u svlačionici. S druge strane vidimo Keka koji kaže da skida kapu svojim igračima, što također nije prvi put. Pušnik najčešće skida kapu navijačima”, kaže Jeličić.

Komentirao je potom i Prvu HNL. “Dinamo je neprepoznatljivo loš u odnosu na prošlu sezonu kao i cijela liga. U tom smislu Hajduk je za mene veliko razočaranje”, veli Jeličić.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.