FOTO: Screenshot

JELIČIĆ OPET BRILJANTAN! Počeo s crnom prognozom za Jurčevića, a završio s brutalnim podbadanjem navijača

Autor: Bruno Herljević

Bivši igrač Dinama i Hajduka, a danas najpoznatiji nogometni analitičar u Hrvatskoj, Joško Jeličić, gostovao je u HRT-ovoj emisiji Stadion gdje je najviše vremena posvetio analizi derbija između Osijeka i Hajduka koji je završio rezultatom 3:3.

“Derbi nije bio kvalitetan kada je u pitanju igra. Bilo je puno tehničkih pogrešaka zbog stranja u kojem je bio travnjak, ali bilo je dosta taktičkih i individualnih pogrešaka. Uvjeti su bili takvi da su pogodovali individualcima i njihovim samostalnim rješenjima. Boban i Grezda imali su po 15 uspješnih driblinga, a to govori sve”, veli Joško.

Smatra kako je Hajduk trebao sve riješiti vrlo rano. “Trebali su sve riješiti u prvih pet minuta, Osijek je baš početnički griješio”, pojasnio je Jeličić.

Komentirao je potom igrače. “Loš travnjak udjetcao je na greške vratara Letice i stopera Šimunca. Lopez nije bio prisutan, a bez Savvasa je nemoguće zamisliti momčad Hajduka, on je najinteligentniji igrač u ekipi”, komentirao je Jela.

Hajduk opet gubi korak za Dinamom, sada je već razlika od osam bodova. “Individualno nemaju vrijednost za borbu za naslov, ali imaju trenera”, rezimira Joško.

Okrenuo se potom Rijeci i pohvalio Keka i skaute. “Zavidim Rijeci i na Keku i na skautskoj službi. Gotovo uvijek pogode s igračima po karakteru, eksplozivnosti i intenzitetu. Da nisu morali igrati na dva fronta bili bi u utrci za prvo mjesto”, kaže Joško.

Riječanima zavidi, ali novom treneru Dinama ne.




“Ne zavidim Jurčeviću ni na čemu osim možda na plaći. Poučen iskustvom rok trajanjam mu je 7-8 mjeseci. Upitan je autoritet Jurčevića prema onima na katu. Znamo da je samo Zoran Mamić dobio dvije i pol godine pa su zato igrali dobro, ali on je brat”, veli Joško.

Potom je komentirao broj navijača na utakmici Lokomotive i Intera.

“Mislim da je više ljudi bilo na mojoj pričesti nego na utakmici Lokomotive i Intera, a Viki (voditelj emisije Stadion) na tvojoj svadbi je bilo više nego na Maksimiru”, našalio se Jela.




Potom je, po tko zna koji put, komentirao odnos Dinama i Lokomotive.

“Stigle su mi neke poruke nakon mojih komentara utakmice Lokomotive i Dinama pa ću se poslužiti Einsteinovom uzrečicom kako bih rekao onoj dvojici navijača Lokomotive i sedmorici Dinama koji dolaze na Maksimir. ‘Dvije su stvari beskonačne. Svemir i ljudska glupost, s tim da za ovo prvo nisam siguran’. Što se odnosa Dinama i Lokomotive tiče, Lokomotiva ne bi bila u prvoj ligi bez Dinamove kupovine svojih igrača iz Lokomotive”, komentirao je Jeličić.

Ni ova emisija nije prošla bez njegova osvrta na čudan odnos Dinama i Lokomotive.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.