Photo: Slavko Midžor/PIXSELL

IZNENADNA SMRT DINAMOVE LEGENDE: Zvezdan Cvetković pronađen mrtav u garaži u Zagrebu

Autor: Bruno Herljević

Pronađen je u osam ujutro u garaži na području zagrebačkog Maksimira...

Legendarni nogometaš, direktor i trener Dinama, Zvezdan Cvetković, pronađen je mrtav u ponedjeljak 27. veljače u osam sati. Pronađen je u osam ujutro u garaži na području zagrebačkog Maksimira, uzrok smrti je za sada nepoznat, ali policija tvrdi kako je umro prirodnom smrću. Očevid je u tijeku.

Odmah su se oglasili iz kluba s obavijesti. “U dubokoj boli javljamo da je u ponedjeljak rano ujutro preminuo legendarni Dinamov nogometaš Zvezdan Cvetković, jedan od ponajboljih igrača iz nezaboravne generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije”, poručili su iz Dinama.

Zvezdan Cvetković bio je član Dinamove generacije 1982. koja je pod palicom Miroslava Blaževića osvojila naslov prvaka Jugoslavije i vratila pehar u Zagreb nakon 24 godine. Karijeru je počeo u Karlovcu, ali izgradio se u Dinamu za koji je odigrao 174 utakmice. Nakon Dinama igrao je u Njemačkoj u Mannheimu, a za reprezentaciju Jugoslavije igrao je pet godina.

Karijeru mu je okončala teška ozljeda glave, odnosno, fraktura lubanje na utakmici protiv Bayera iz Leverkusena 10. ožujka 1990. U Dinamu je obnašao dužnost sportskog direktora, kratko je bio i na klupi (2o05.), u Srbiji je vodio Sopot filijalu Crvene zvezde. Od lipnja do studenoga 2011. bio je trener banjolučkog Borca.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.