Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Izbornik Portugala: Protiv Hrvatske i Poljske smo zakinuti za jedanaesterac!

Autor: I.K.

Iako Cristiano Ronaldo ni protiv Poljske nije zabio Santos zna koliko je on važan za momčad.

Iako nikoga nisu pobijedili u regularnih 90 minuta, Portugalci su stigli do polufinala EURA. Reći ćemo zasluženo, jer nitko nije pobijedio ni njih, a jedino je Hrvatska bila za nijansu bolja na terenu, ali to nije kapitalizirala zbog preopreznog pristupa i loše taktike izbornika Čačića. A portugalski izbornik Fernando Santos se nakon uspjeha protiv Poljske stigao požaliti i na suđenje.

“Ne volim pričati o sucima, ali ponekad treba nešto reći. Ne dovodim u pitanje suđenje na Euru, ali mi smo zakinuti za dva penala, jedan protiv Hrvatske i jedan protiv Poljske, i to nas je moglo koštati. Samo želim da suci ne budu pristrani. Ne trebaju nam pomagati, ali neka nas i ne zakidaju”.

Portugalci jašu dalje, cilj im je kažu zlato.

“Korak smo bliže cilju. Penali su lutrija, ali moraš biti hrabar i imati snagu i karakter. Znao sam da i Poljaci to imaju jer su u prošlom kolu prošli na penale, ali igračima sam rekao da se opuste jer znam da će pogoditi. A Rui Patricio je jedan obranio i to je bilo dovoljno”, kazao je portugalski izbornik koji je ponovno vukao prave poteze tijekom utakmice:

“Postavio sam trojicu igrača u sredinu terena, no sva se moja taktika urušila nakon što su zabili već u drugoj minuti. Nismo mogli kontrolirati Milika i Grosickog, pa sam promijenio poziciju Renatu, a Naniju namijenio da bude drugi napadač i kao lažna desetka, spona veze s napadom. Tada smo počeli igrati bolje.”

Iako Cristiano Ronaldo ni protiv Poljske nije zabio Santos zna koliko je on važan za momčad.

“Inače ne govorim o pojedincima, ali Pepe i Cristiano igrali su odlično. Mnogi podcjenjuju Ronalda, fokusiraju se samo na to je li zabio, ali on je vođa, kapetan. A Pepe je bio neprelazan. Nekim je igračima glava bila u oblacima jer su prvi put došli ovako daleko, ali brzo smo se prizemljili. Sad slijedi odmor, trening, pa opuštanje s obiteljima”.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.