olić

IVICA OLIĆ U 37. GODINI NAŠAO NOVI KLUB: Iz Engleske ga potjerali navijači, pa ostaje u Njemačkoj!

Autor:

Legendarni 'sin vjetra' neko vrijeme se mučio s pronalaskom novog kluba, a čini se kako ga je sada i našao.

Ivica Olić nedavno je ostao bez kluba kada ga je otpustio HSV, klub za koji je ostavio i srce i dušu. Legendarni ‘sin vjetra’ neko vrijeme se mučio s pronalaskom novog kluba, a čini se kako ga je sada i našao. Naime, prema pisanju njemačkih medija Olić je, u 37. godini, na pragu potpisivanja ugovora s Zehcigerima, odnosno, Munchenom 1860, inače bivšim klubom predsjednika HNS-a, Davora Šukera. Klub je to koji je već dugo daleko od najboljeg ranga njemačkog nogometa, a trenutno na sve moguće načine pokušavaju održati status renomiranog kluba.

Potpis velikog nogometno imena, kao što je Olićevo, zasigurno bi bio dobar potez, ali morat će požuriti jer Olića traže i dva engleska kluba. Nedavno ispali iz Premieshipa, Newcaslte i Aston Villa, također bi htjeli Olića u svojim redovima, stoga će Munchen morati posao što prije završiti jer Englezima je dosta teško parirati što se tiče visine ugovora.

Ipak, Olić bi iz nekoliko razloga mogao odabrati baš Zehcigere, jedan je taj što mu je Njemačka kao drugi dom i što poznaje tamošnji nogomet kao svoj dlan, a drugi je taj što su navijači Aston Ville podigli pobunu zbog dolaska Olića. Poručili su Oliću kako njihov klub “nije starački dom već nogometni klub”.

Ovim razlozima valja nadodati i to što je Championship itekako zahtjevna liga čak i za najspremnije igrače jer se igra čak 46 prvenstvenih kola, plus FA kup i Capital One kup. Pitanje je bi li Ivica Olić imao snage izdržati visoki tempo u Englesko, stoga, realna i puno zahvalnija opcija bila bi igra u Munchenu. No, Ivica će odlučiti.

Autor:

ZADNJE VIJESTI