Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

IVAN STRINIĆ: Ispao sam dežurni krivac, to je glupost, ali se ne opterećujem

Autor: Igor Knežević

'Znate kako je, neki novinari imaju svoje favorite pa po tome stvaraju i sliku u medijima. Na žalost, o meni su stvorili ne baš lijepu sliku, ne samo kao o nogometašu, nego i kao čovjeku', smatra Strinić.

Ivan Strinić često se nalazi na meti kritika, a iako se nije naigrao ove sezone u Napoliju, na treninzima reprezentacije izborio se i postao Čačićev prvi izbor za lijevog bočnog. Činjenica je da Hrvatska nije imala boljeg na toj poziciji na EURU, pokušao je Čačić s Vrsaljkom pa također nije išlo. No, Strinićeva izgubljena lopta u napadu i gol iz kontre koji su nam Portugalci zabili izbacio nas je s EURA, a mnogi upiru prstom upravo prema Striniću.

“Glupo je o tome pričati. Izgubio sam sto puta u karijeri loptu na isti način pa nikome ništa. Nisam trebao, ali nisam ni prvi ni zadnji koji je tu izgubio loptu. Ako je to moja najveća pogreška… Znate kako je, neki novinari imaju svoje favorite pa po tome stvaraju i sliku u medijima. Na žalost, o meni su stvorili ne baš lijepu sliku, ne samo kao o nogometašu, nego i kao čovjeku. Ali toliko sam već iskusan, da se time uopće ne opterećujem, znam koliko vrijedim i takve površne kritike me uopće ne pogađaju”, kazao je Strinić za 24 sata pa dodao:

“Kad se sve zbroji i oduzme, moglo bi se reći da je igra bila dobra, ali je izostao rezultat. Izgledali smo odlično od prve minute utakmice s Turskom, do 117. minute utakmice s Portugalom. Mala dekoncentracija koštala nas je povratka kući. Sigurno da smo i mi i navijači očekivali puno više, i da nam je svima bilo teško nakon ispadanja, ali kad smo vidjeli koliko nas je ljudi dočekalo, bilo nam je ipak malo lakše.”

Autor: Igor Knežević

ZADNJE VIJESTI