Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ivajlo Petev na službenom predstavljanju poručio: ‘Moramo puno raditi. Dinamo je u problemima jer da nije, ne bih ni bio ovdje’

Autor: Bruno Herljević

Donedavni izbornik Bugarske napustio je tu dužnost kako bi se posvetio klupskom nogometu, odnosno Dinamu, o kojemu zna i više nego što se pretpostavlja.

Sada je i službeno, Bugarin Ivajlo Petev novi je trener Dinama. Strateg se u četvrtak pojavio u prostorijama kluba na službenom predstavljanju i tom prilikom obratio se javnosti.

“Sretan sam što sam došao u Dinamo. Dva puta se prije nismo uspjeli dogovoriti, ali ovo je bio najbolji moment za našu suradnju. Uvijek sam htio raditi u ovakvom klubu, u glavi danas imam samo jedno – moram ovdje uspjeti. I stvoriti momčad kakvu svi zajedno želimo gledati. Pred nama je puno rada, vjerujem da ćemo uskoro svi biti zadovoljni kako igra Dinamo. Neće mi biti lako, to znam vrlo dobro, ali jednog dana će se Dinamo vratiti tamo gdje mu je i mjesto” rekao je Ivajlo Petev, pa nastavio, “Neću sada pričati konkretno, ali svi znamo da Dinamo ima problema. Jer da ih nema, ja danas ne bi bio ovdje. Moramo puno raditi, imam svoju viziju ovog Dinama, no ako uspijem bit ću jako sretan. Garantiram da će vam se svidjeti kako Dinamo igra. Izaći ćemo još jači iz ove situacije još jači”, kazao je Petev, prenosi Goal.

Donedavni izbornik Bugarske napustio je tu dužnost kako bi se posvetio klupskom nogometu, odnosno Dinamu, o kojemu zna i više nego što se pretpostavlja.

“Dinamo ima puno kvalitetnih igrača, vjerujem da ćete moju viziju vrlo brzo prepoznati na terenu. Dovoljno sam iskusan trener, ljudi na tribinama moraju biti zadovoljni našom igrom. Gdje vidim probleme Dinama? Nije korektno na takav način pričam o svojim prethodnicima”, poručio je Petev.

Klupu reprezentacija napustio je ekspresno i kaže kako je to bila njegova želja. “To je moja odluka, to sam želio od prve minute. Sve sam vrlo brzo dogovorio s predsjednikom bugarskog saveza. To je bila isključivo moja odluka, i 100 posto sam siguran u svoju odluku. Želim biti tu”, odlučno će Petev.

Stigao je u najgore vrijeme, Dinamo je nanizao četiri poraza u pet utakmica, a u četirima porazima natučena je gol razlika 2:13. Pred Petevom je ‘vatreno krštenje’ i to protiv najvećeg rivala Hajduka na Maksimiru u nedjelju. Ima tek tri dana da upozna i odradi treninge s momčadi, nažalost, stići će obaviti tek tri treninga. Ipak, optimističan je i misli kako će pripremiti momčad za vatreni ogled.

“Evo, već danas imamo prvi trening, vjerujem da ću stići pripremiti momčadi za Hajduk. I da ćemo izgledati drugačije u odnosu na Juventus. Svakakve su promjene moguće. U dva dana moram vidjeti kakav je Hajduk, no znam nešto o njima. Gledao sam ih na pripremama u Antalyji, napravit ću sve što treba da u kratkom periodu dobro upoznam i svoju i njihovu momčad”, tvrdi Petev.




Imao je opciju preuzeti momčad i u ponedjeljak, nakon utakmice s Hajdukom, ali Petev je imao petlje i preuzeo je golem teret. “Jednostavno, ja sam druagčiji. Ako njih deset ide desno, ja idem lijevo. Stručni stožer? To još nije dogovoreno, o tome ćemo razgovarati sljedeći tjedan”, objasnio je Petev.

Na sreću stigao je taman kad su se BBB-ovci vratili na tribine, stoga, imat će dobru podršku s tribina što njegovi prethodnici u posljednjih šest godina nisu imali. Bio je Petev i na utakmici protiv Juventusa i atmosfera mu je bila izvrsna, kaže.

“Atmosfera je bila fantastična, ako tako bude svaku utakmicu bit ću oduševljen. Navijači su pjevali od prve do posljednje minute, to su pravi navijači. Za mene su bili sjajni, top”, oduševljeno će Petev.




Predbacuje mu se to što nije ostvario niša u Bugarskom nogometu otkada je uzdigao Ludogorec. “Bugarski nogomet u zadnje vrijeme nije na visokoj razini. Ali, ne vidim zašto bi mi to smetalo u Dinamu. Koncentriran sam samo na Dinamo, imamo puno mladih igrača, njih moramo uklopiti u prvu momčad. Najbitniji su mi rezultati Dinama. Važna je ekipa. I kolektiv. Kada su svi dobri i igra će biti dobra. Svaki igrač tada diže svoju cijelu, a onda je i svaki igrač individualno biti još bolji”, zaključuje bugarski strateg.

Uzeo je tada riječ i direktor Dinama, Tomislav Svetina koji tvrdi kako je baš Petev odličan izbor za Dinamova trenera.

“Čvrsto vjerujemo da je Petev najboji izbor z Dinamo. Nudilo nam se puno domaćih i stranih trenera, uspješnih i manje uspješnih, mladih i starijih stručnjaka. Ali, naš prvi izbor bio je Ivajlo Petev. Zato što je mlad, željan dokazivanja, iza sebe ima sjajne rezultate, poznaje našu momčad i odlično priča hrvatski jezik. Za nas on nije stranac. A koliko poznaje svoju novu momčad pokazat će nam već u nedjelju”, odlučno će Svetina.

Naglasio je i njegovu hrabrost da preuzme klupu u kritičnom trenutku. “Tu je i jedan detalj koji govori o njegovom karakteru i hrabrosti. Nije bilo u planu da momčad preuzme protiv Hajduka, derbi je ipak derbi, ali kod njega nije bilo dvojbe. Naša ideja je bila da krene od ponedjeljka. Ali, on je htio krenuti odmah i to je zaslužio”, kazao je Svetina i potom istaknuo kako Dinamo za njega nije platio nikakvu odštetu bugarskom Savezu.

Svetina tvrdi kako Dinamo ima veće planove s Petevom, odnosno kako žele da se uključi u rad Dinama 2 i omladinske škole. “Kad smo razgovarali oko novog trenera, važna nam je bila još jedna stvar. Dinamo za nas nije samo prva momčad. Nas zanima i Dinamo 2, i omladinska škola. Tražili smo trenera koji će cijeli dan biti u klubu, koji će se brinuti o svemu. Naša je obveza osvajati trofeje, ali i stvarati momčad. I tu nam se svojim razmišljanjima svidio Ivajlo Petev”, zaključio je Svetina.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.